طرز تهیه کیک قیسی (زردآلوی خشک)؛ با سس وانیلی
مناسب برای
6-8 نفر
زمان آمادهسازی
40 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
کیک قیسی یا کیک زردآلوی خشک یکی از کیکهای سنتی و خوش عطر ایرانی است که به خاطر طعم دلپذیر زردآلو و بافت نرمی که دارد، بسیار محبوب است. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه کیک قیسی (زردآلوی خشک) و همه فوتوفنهای درست کردن این کیک آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این کیک باید کره، وانیل و شکر را در یک کاسه بریزید و با همزن بزنید. در ادامه تخم مرغها را همراه با آرد و قیسیهای خرد شده در ظرف بریزید.
مواد را خوب ترکیب کنید. مایه کیک را در قالب بریزید و در فر بپزید. برای درست کردن سس وانیلی نیز باید از ترکیب شکر، نشاسته و شیر استفاده کنید.
رسپی این کیک خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کیک قیسی برای 8 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازتخم مرغ3 عددشکر1 پیمانهکره125 گرمخامه200 گرمآرد سفید قنادی3 پیمانهبیکینگ پودر1 قاشق غذاخوریوانیل1/4 قاشق چایخوریقیسی (زردآلوی خشک)300 گرمنشاسته ذرت1 قاشق مرباخوری
مواد لازم برای سس وانیلی
مواد لازممقدار مورد نیازشیر یا آب3/4 پیمانهشکر1/2 پیمانهنشاسته ذرت2 قاشق غذاخوریخامه صبحانه1/4 پیمانهکره1 قاشق غذاخوریوانیل1/4 قاشق چایخوری
مرحله اول: خامه و تخممرغها را از یخچال خارج کنید
برای شروع باید خامه، کره و تخم مرغها را از یخچال خارج کنید و از چند ساعت قبل در آشپزخانه قرار دهید تا با محیط هم دما شوند.
مرحله دوم: آرد و بیکینگ پودر را الک کنید
آرد و بیکینگ پودر را در یک کاسه بریزید و 3 بار الک کنید و برای درست کردن کیک کنار بگذارید. این کار به بافت بهتر کیک و پف بیشتر آن کمک میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک توت سیاه
مرحله سوم: کره، وانیل و شکر را مخلوط کنید
در این مرحله باید کره، وانیل و شکر را در یک کاسه بریزید و با دور تند همزن مخلوط کنید. مواد را به مدت 5 دقیقه بزنید تا یکدست شوند.
مرحله چهارم: تخم مرغها را اضافه کنید
همانطور که در حال ترکیب کردن کره و شکر هستید، باید تخم مرغها را یکی یکی به کاسه اضافه کنید و با همزن مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
مرحله پنجم: مایه کیک را آماده کنید
در این مرحله نوبت اضافه کردن خامه به مواد کیک است. چند دقیقه بعد آرد را اضافه کنید و دوباره با همزن مواد را هم بزنید.
در ادامه قیسیها را به صورت مکعبی خرد کنید و بعد قیسیها را به مقداری نشاسته ذرت آغشته کنید و در مایه کیک بریزید.
این کار از ته نشین شدن قیسیها در کیک جلوگیری میکند. مواد را با لیسک هم بزنید تا قیسیها کاملا در مایه کیک پخش شوند.
مرحله ششم: مایه کیک را در قالب بریزید
در این مرحله باید فر را با دمای 150 درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه دهید گرم شود.
قالب مورد نظرتان را با روغن یا کره چرب کنید و بعد مایه کیک را در قالب بریزید و روی آن را با لیسک صاف کنید.
مرحله هفتم: کیک را بپزید
قالب را چند بار به زمین بکوبید تا هوای اضافه داخل مایه کیک خارج شود. در ادامه قالب را برای 40 تا 45 دقیقه در فر قرار دهید تا کیک بپزد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیزکیک خنک و یخچالی با توت فرنگی و شاتوت
مرحله هشتم: سس وانیلی را آماده کنید
برای درست کردن سس وانیلی باید آب یا شیر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
در یک ظرف دیگر نشاسته ذرت و شکر را مخلوط کنید و پس از این که شیر شروع به جوشیدن کرد، ترکیب شکر و نشاسته را به آن اضافه کنید و مرتب مواد را هم بزنید تا نشاسته در شیر حل شود.
در این مرحله باید شعله گاز روی حرارت ملایم تنظیم شود، در غیر این صورت نشاسته در شیر گلوله گلوله میشود.
در ادامه خامه و کره که به دمای محیط رسیدهاند را به سس اضافه کنید و مواد را هم بزنید و بعد از این که یکدست شدند، قابلمه را از روی حرارت بردارید و سس را از صافی رد کنید تا یکدست شود.
صبر کنید تا سس کاملا خنک شود و در این مدت هر چند دقیقه یک بار سس را هم بزنید تا رویه نبندد.
مرحله نهم: کیک را سرو کنید
قالب را از فر خارج کنید و روی کیک یک پارچه نمدار بکشید تا بافت آن نرم شود.
اگر قسمت روی کیک پف کرده، میتوانید آن را با چاقو ببرید و صاف کنید.
بعد از این که کیک خنک شد، میتوانید آن را از قالب خارج و با سس وانیلی و قیسی خرد شده تزیین کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک قیسی
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت کیک قیسی یا زردآلوی خشک اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای جلوگیری از تهنشین شدن قیسیها در مایه کیک باید آنها را با کمی آرد یا نشاسته ذرت مخلوط کنید.قبل از اضافه کردن آرد حتما آن را 2 تا 3 بار الک کنید. الک کردن باعث هوادهی به آرد و جلوگیری از گلوله شدن در مایه کیک میشود.در صورت تمایل میتوانید این کیک را در قالب تارت نیز آماده کنید.در صورت اضافه ماندن سس وانیلی میتوانید آن را در ظرف در بسته بریزید و در یخچال قرار دهید. اگر سس وانیلی سفت شد، میتوانید مقداری شیر به آن اضافه کنید تا رقیق شود.میتوانید این کیک را با پودر قند، سس وانیلی یا شکلاتی تزیین کنید.برای خوشمزهتر و مغذیتر شدن این کیک میتوانید مقداری گردو یا بادام خرد شده به آن اضافه کنید.در برخی دستورها به جای خامه از ماست یا شیر برای درست کردن این کیک استفاده میشود.برای مزه دار کردن این کیک میتوانید از کمی دارچین یا جوز هندی استفاده کنید.هم زدن طولانی مدت تخممرغ و شکر باعث ورود هوا به مایه کیک و پف بیشتر آن میشود.در 20 دقیقه اول پخت این کیک به هیچ عنوان نباید درب فر را باز کنید. این کار موجب از بین رفتن پف کیک میشود.پس از پخت کیک اجازه دهید کیک خنک شود و بعد آن را از قالب جدا کنید.در صورت تمایل میتوانید مقداری کشمش نیز به این کیک اضافه کنید.برای پخت این کیک در فر برقی و توستر باید دما را روی چند درجه کمتر تنظیم کنید.برای پخت این کیک در قابلمه باید مواد را در قابلمه بریزید و روی شعله پخش کن قرار دهید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کیک قیسی یا زردآلوی خشک و همه فوتوفن های درست کردن این کیک اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این کیک را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.