فریدزاده: امیدوارم در آیندهای نزدیک شاهد برگزاری یک «رویداد بزرگ بینالمللی» در «تبریز بزرگ» باشیم – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: آیین اختتامیه هفتادویکمین جشنواره منطقهای سینمای جوان تبریز-سهند و معرفی برگزیدگان این رویداد، عصر پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور رئیس سازمان سینمایی، بهروز شعیبی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، حبیب ایلبیگی مدیرعامل مؤسسه تصویر شهر، جمعی از مسئولان شهر تبریز و دبیر جشنواره در سالن پتروشیمی تبریز برگزار شد.
به گزارش سینماپرس، در این آیین، رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی در سخنانی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت و توجه ویژه آیتالله آلهاشم به فرهنگ تبریز گفت: وقتی این شور و شعف و انگیزه را در بین جوانان این خطه میبینم، بسیار امیدوار میشوم. در عین حال، این رویداد با همه زیباییها، همراه با اندکی افسوس نیز هست؛ افسوس از آنکه دومین مرکز انجمن سینمای جوانان کشور سالها پیش در تبریز راهاندازی شد، اما حالا باید سالها بگذرد تا بار دیگر چنین رویدادی در این شهر فرهنگی و تاریخی برگزار شود. تبریزی که بیتردید یکی از قطبهای اصلی اندیشه و فرهنگ ایران است.
وی ادامه داد: وقت آن است که همه ما دست به دست هم دهیم و وظیفه اصلی خود را در قبال حمایت از جوانان مستعد و باانگیزه این سرزمین بهدرستی انجام دهیم. امیدوارم در آیندهای نزدیک، شاهد برگزاری یک رویداد بزرگ بینالمللی در تبریز بزرگ باشیم.
در ادامه مراسم نعمتالله پایان، دبیر جشنواره منطقهای سینمای جوان تبریز- سهند و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، در ابتدای سخنان خود با بزرگداشت یاد و خاطره شهید سیدابراهیم رئیسی و آیتالله آلهاشم و شهدای خدمت گفت: زبان هنر، زبانی جهانی است؛ زبانی که با آن میتوان از دلهای گوناگون سخن گفت، فرهنگها و هویتها را به یکدیگر پیوند داد و روایتهایی آفرید که نسلهای آینده آن را خواهند شناخت و خواهند ستود.
وی افزود: این جشنواره به ما نشان داد که نسل جوان با دیدگاههای نوآورانه خود توانایی آن را دارند که خلاقیت را به آینده منتقل کنند. حضور شما هنرمندان جوان و آثار ارزشمندتان ثابت کرد که اگر بستر شایستهای فراهم شود، جامعهای سازندهتر و انسانیتر شکل خواهد گرفت.
پایان ادامه داد: جشنواره سهند، افزون بر نمایش آثار هنری، نمایش توانمندیهای نسل نو نیز بود. این زبان هنری ما را بر آن داشت که دوباره به قدرت هنر ایمان بیاوریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی گفت: این رویداد باشکوه نشان داد که آذربایجان شرقی، با تلاش جوانان مستعد و هنرمندان متعهد خود، همواره جایگاهی ویژه در عرصه فرهنگ و هنر کشور داشته و خواهد داشت. تداوم این مسیر، نیازمند همکاری، برنامهریزی و توجه جدی به زیرساختهای هنری و فرهنگی است.
پایان همچنین خبر داد: افتخار دارم که در اینجا و در جمع شما عزیزان اعلام کنم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، برنامههای گستردهتری برای حمایت، طراحی و اجرای فعالیتهای فرهنگی و هنری در پیش دارد. هدف ما این است که از ظرفیتهای بینظیر شما عزیزان برای دستیابی به آیندهای روشن بهرهمند شویم.
وی در خاتمه سخنان خود گفت: از تکتک هنرمندانی که در این جشنواره شرکت کردند قدردانی میکنم. حتی اگر اثر شما در میان برگزیدگان قرار نگرفته باشد، بدانید که تلاش هنری شما گامی ارزشمند در مسیر ساختن جهانی بهتر است. هر ثانیه از فیلم شما، نشانی از استعدادهای بزرگ و عشق به هنر است.
«یعقوب هوشیار» شهردار تبریز نیز در آیین اختتامیه جشنواره سهند، با اشاره به اهمیت هنر و فرهنگ در جامعه، بر حمایت از این عرصه تاکید کرد: امروز با بروز هوش مصنوعی، خلق کار هنری ارزنده سخت شده و این کار برای هنرمندان با حمایتها و ظرفیتهای کم، سختتر است لذا باید در همه ساختارهای موضوع هنر و سینما، غنیسازی در محتوا بخشی صورت گیرد تا نسلهای آتی پرورش یابند.
شهردار تبریز با هشدار نسبت به تضعیف هنر و فرهنگ در جامعه، اظهار داشت: آنچه امروز در صحن سینما اتفاق میافتد، نشان از ضعیف شدن هنر و فرهنگ است. این هشداری است که باید جدی انگاشته شود؛ در جامعهای که صحنه سیاست سنگین شده و فرهنگ و هنر ضعیف شده، عارضههای اجتماعی به دنبال میآورد. هرچه بیشتر در تابلوی برنامههای ذهنی خود، کفه هنر را ارتقا دهیم، امید به آینده را در دل جامعه ارتقا خواهیم داد.
وی تاکید کرد: همه باید تلاش کنیم انسانی زیست کنیم، ابزار غنای این موضوع هم، هنر است و ما وظیفه داریم از آن حمایت کنیم. بدون ارتقای فرهنگ و هنر، تکاپوهای امروز ما ارزشی نخواهند داشت. این عرصه باید برای نسلهای آتی شکوفا شود.
شهردار تبریز در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تخصیص فضای جدید به انجمن سینمای جوانان دفت