فریدون نجفی: تمام وقایع «خاتی» گرههای مستندی دارد/ لحظه به لحظه این فیلم را در زندگی شخصی خود دیدهام – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: نشست خبری فیلم «خاتی» با حضور عوامل فیلم ودر سخنگوی دولت در چهل و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر در برج میلاد برگزار شد.
به گزارش سینماپرس، نشست خبری فیلم «خاتی» با حضور فریدون نجفی کارگردان، محمد کمالیپور تهیه کننده، آناهیتا افشار، سارا بهرامی، علی عامل هاشمی، فرید سجادی حسینی بازیگران، یوسف بخشایش تدوینگر و آریا عظیمینژاد آهنگساز امروز ۱۶ بهمن با اجرای منصور ضابطیان در برج میلاد برگزار شد.
در ابتدا تهیه کننده این اثر در مورد فرایند شکلگیری این فیلم سینمایی، گفت: من اصولا زیاد اهل مصاحبه نیستم، فکر میکنم تهیه کننده باید بودجه و نیازهای یک گروه را فراهم کند و تنها چیزی که میتوانم بگویم این است که اسفند سال پیش ایده این فیلم به من پیشنهاد شد و من قصد کردم که این اثر را کار کنم.
وی افزود: یکی از دلایل اصلی پرداختن به این موضوع اوضاع و احوال بد زیست بوم های حیوانات در کشور ما است و اتفاقی که میافتد این است که پس از رسانهای شدن ایده و روایت اثر، برچسب فیلم هنری به آن زده میشود که بسیار اتفاق بدی است و شرط من با کارگردان این اثر این بود که فیلمی کار شود که دیده شود، ما در این فیلم سینه موبیل چپ کردیم و بسیار لوکیشنهای فیلمبرداری شده شرایط کار را سخت میکرد اما احساس کردیم همچین روایتهایی میتواند در بستر یک درام اجتماعی روایت شود و برای مخاطب کشش داشته باشد. من در سه گانه خود یعنی «بهار نارنج»، «برهوت» و خاتی» سعی کردم ایران را بازتاب دهم زیرا کشور ما سرشار از زیبایی و جذابیت است.
فریدون نجفی، پس از تهیه کننده، در پاسخ به پرسش قبلی، عنوان کرد: واقعیت من در منطقهای که در فیلم وجود دارد، بزرگ شدم، طرحی داشتم که براساس آن فیلمنامه شکل گرفت و در مراحل خلق فیلمنامه به شکل کامل حضور داشتم و لحظه به لحظه این فیلم را در زندگی شخصی خود دیدهام و میتوانم بگویم که تمام وقایع فیلم گرههای مستندی دارد.
وی در مورد نبود لهجه در زبان کاراکترهای بومی، تصریح کرد: در این فیلم لهجه وجود ندارد و میدانم که سوال بسیاری از دوستان خواهد بود. تنها سعی کردیم که گویشهای تهرانی را از کاراکترها بگیریم و لهجه را مورد نیاز ندیدیم.
تهیه کننده در این باب افزود: من عامل اصلی حذف لهجه بودم و اگر نقدی وجود دارد باید با من مطرح شود.
فرید سجادی حسینی پس از تهیه کننده، بیان کرد: من طبق معمول فیلمنامه را خواندم و دوست داشتم و پس از آن تهیه کننده نیازهای پروژه را برطرف کرد و فیلم را شروع به کار کردیم.
در ادامه آریا عظیمینژاد در پاسخ به پرسشی در مورد، پیشی گرفتن موسیقی از فیلم و خروج فضای آهنگسازی اثر از اتمسفر بومی، عنوان کرد: المانهایی چون تبعیض هایی که در حق زنان اتفاق افتاده است و بیاهمیتی به زیست بوم های طبیعی در کشور و … جزوه نکاتی بود که در فرایند ساخت موسیقیهای اثر مد نظر من بود.
آناهیتا افشار، پس از آهنگساز پروژه درباره پیوستن به «خاتی» گفت: من به شخصه بسیار به طبیعت و حیوانات علاقهمند هستم و وقتی فیلمنامه را خواندم و متوجه شدم که قصه حول محور یک خرس میگذرد بسیار برایم منحصربفرد بود چون در سینما ایران پرداخت به موضوعاتی با درون مایه اهمیت محیط زیست و حیوانات بسیار کم است.
سارا بهرامی پس از افشار، افزود: در گام نخست فیلمنامه من را جذب کرد و پس از آن کاراکتر «خاتی» در فیلم بود که به جذابیت های این پروژه برای من افزود.
هادی عامل هاشمی نیز درباره تجربه حضور خود در این اثر عنوان کرد: من مدتهاست که به صورت رسمی در خراسان محیط بان هستم و دغدغه محیط بانی را دارم؛ ماجرای شکار حیوانات که در فیلم روایت میشود، بسیار ماجرای جدی و مهمی است.
یوسف بخشایش نیز درباره تجربه حضور خود عنوان کرد: لازم است از گروهی که در این پروژه به شکل تمام و کمال به من اعتماد کردند تشکر کنم؛ اتمسفر پروژه بسیار پربار بود و این کار من را در تدوین سخت میکرد و با ترس و لرز قسمتهایی از فیلم را میبینم و میترسم که مخاطب را پس بزند ولی خداروشکر این اتفاق تاکنون نیفتاده است و مردم فیلم را دوست داشتند.
از نکات قابل توجه این نشست حضور فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت بود که در انتهای نشست روی صحنه حاضر شد.
محمد کمالیپور در حضور فاطمه مهاجرانی، عنوان کرد: من تقاضا دارم از هیئت دولت همانطور که فیلمهای مقدس، دفاع مقدس را میبینند فیلمهایی چون «خاتی» را ببینند زیرا این قبیل آثار هم جنبه ملی دارد.
فاطمه مهاجرانی نیز در جواب مطرح کرد: حتما همه ما در قِبَل محیط زیست مسئول هستیم و به دید منت توصیه شما انجام خواهد شد.