جوک‌

لیست شدن ریپل در بزرگ‌ترین بازار مشتقات جهان

فرارو– قراردادهای آتی ریپل در سی‌ام‌ای گروپ (CME Group)، بزرگ‌ترین بازار مشتقات جهان لیست شد و در دسترس مشتریان این پلتفرم در ۱۵۰ کشور جهان قرار گرفت.

به گزارش فرارو؛ برای ریپل در بازار مشتقات سی‌ام‌ای گروپ دو حجم تعریف شده است. لات استاندارد معادل ۵۰٬۰۰۰ واحد و لات میکرو معادل ۲٬۵۰۰ واحد ریپل است. نرخ مبنا روزانه این قراردادها نیز، بر پایه میانگین وزنی قیمت ریپل به دلار در بازار اسپات تعیین می‌شود.

جزئیات لیست‌شدن قراردادهای آتی ریپل در سی‌ام‌ای گروپ

قراردادهای آتی ریپل از  ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۱۹ می ۲۰۲۵) در CME Group و در دو حجم استاندارد و میکرو فعال شدند.

این قراردادها با تسویه نقدی و بهره‌گیری از نرخ مبنای شفاف، امکان هجینگ یا نوسان‌گیری را برای انواع معامله‌گران فراهم می‌آورد.

این ابزار معاملاتی، پس از قراردادهای آتی بیت‌کوین، اتریوم و سولانا، جدیدترین افزوده‌ به سبد مشتقات سی ام ای گروپ است و نشان می‌دهد بازار مشتقات ارزهای دیجیتال روزبه‌روز متنوع‌تر می‌شود.

لیست شدن قراردادهای آتی ریپل (XRP) در این پلتفرم می‌تواند با جذب بازیگران نهادی و خرد، حجم معاملات و عمق بازار ریپل را به‌طور قابل‌توجهی افزایش دهد و به عنوان یک خبر فاندامنتال مثبت در نظر گرفته می‌شود.

تجربه بیت‌کوین، اتریوم و سولانا پس از لیست شدن در سی‌ام‌ای گروپ

زمانی که یک بازار مشتقه بزرگ مانند CME Group قراردادهای آتی یک دارایی را راه‌اندازی می‌کند، سه مکانیسم کلیدی حجم و نقدشوندگی بازار نقدی را تقویت می‌کند. اما این به معنای افزایش قطعی قیمت نیست.

راه‌اندازی قرارداد آتی بیت‌کوین در سی‌ام‌ای گروپ در اواخر ۲۰۱۷، بیت کوین را به اوج تاریخی قیمتی رساند، اما به فاصله اندکی، باعث یک اصلاح قیمت قابل‌توجه شد. برخلاف بیت کوین، راه‌اندازی قراردادهای آتی اتریوم در فوریه ۲۰۲۱ موجی از رشد ۱۵۵ درصدی در سه ماه را به دنبال داشت و نقدینگی نهادی زیادی را به بازار اتریوم تزریق کرد. قراردادهای آتی سولانا نیز در مارس ۲۰۲۵ با رشد ملایم قیمت و افزایش مومنتوم همراه بود.

این تجربیات نشان می‌دهد که عرضه قراردادهای آتی معمولاً ابتدا خوش‌بینی و نقدینگی جدید به همراه دارد، اما بسته به عمق بازار و استقبال معامله‌گران، ممکن است اصلاحاتی نیز رخ دهد.

چرا لیست شدن ریپل در سی‌ام‌ای گروپ مهم است؟

با توجه به توضیحات بخش قبلی، راه‌اندازی قراردادهای آتی ریپل در CME Group لزوماً به‌سرعت باعث جهش قیمتی نمی‌شود، بلکه با فراهم کردن حجم معاملات بسیار بالا به‌واسطه‌ی ورود نهادی‌ها و الگوریتم‌ها؛ عمق بیشتر در دفتر سفارش‌ (Order Book) و امکان آربیتراژ و هج در سطوح مختلف قیمت، به قدرت روند بازار و نقدشوندگی آن می‌افزاید. این ساختار جدید، گردش مالی کلی در بازار ریپل و در ادامه در کل اکوسیستم ارزهای دیجیتال را بالا می‌برد و باعث می‌شود نوسانات کاذب کاهش یافته و انتقال سفارش‌ها روان‌تر صورت گیرد.

تحلیل تکنیکال و واکنش قیمت

در ۲۴ ساعت گذشته، ریپل ۵ درصد افت قیمت را تجربه کرده است. در نمودار ۴ ساعته ریپل، قیمت در محدوده ۲٫۲۹ دلار قرار دارد که نسبت به سقف اخیر ۲٫۶۵ دلار کاهش قابل توجهی را نشان می‌دهد.

با وجود آرایش صعودی میانگین‌های متحرک، قیمت فعلاً زیر میانگین‌های ۵۰ و ۱۰۰ روزه قرار گرفته و تنها حمایت مهم آن، محدوده MA۲۰۰ در حوالی ۲٫۲۵ دلار است. اگر این سطح حفظ نشود، احتمال افت بیشتر تا محدوده ۲٫۱۵ یا حتی ۲٫۰۰ دلار وجود دارد. از سوی دیگر، حجم معاملات نیز با وجود خبر لیست شدن قرارداد آتی ریپل در بازار مشتقات CME، افزایش معناداری نداشته و این می‌تواند نشان‌دهنده تردید معامله‌گران نسبت به پایداری روند صعودی باشد.

بنابراین تا زمانی که قیمت مجدداً به بالای محدوده ۲٫۴۴ دلار بازنگردد و حجم معاملات افزایش نیابد، سناریوی اصلاح یا نوسان محدود در اولویت باقی می‌ماند.

نتیجه‌گیری

لیست‌شدن قراردادهای آتی ریپل در پلتفرم CME Group را می‌توان نقطه عطفی در مسیر بلوغ بازار این رمزارز دانست؛ اقدامی که امکان استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک و نوسان‌گیری را برای معامله‌گران حرفه‌ای فراهم می‌کند. تجربه‌ بیت‌کوین، اتریوم و سولانا نشان داده است که راه‌اندازی بازار آتی در مقیاس بزرگ می‌تواند موجی از تقاضای جدید و نوسانات مقطعی را به همراه داشته باشد.

با این حال، واکنش سرد بازار ریپل به راه‌اندازی این قراردادها برای ریپل، حاکی از نوعی احتیاط از سوی معامله‌گران است؛ احتیاطی که احتمالاً ریشه در انتظار برای انتشار داده‌های تورمی و روشن‌شدن چشم‌انداز نرخ بهره دارد. در چنین شرایطی، ورود جریان نقدینگی پرحجم به بازار ریپل ممکن است تا پس از این تحولات کلان اقتصادی به تعویق بیفتد.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!