مخاطبان سینما به 30 میلیون نفر رسید/ نیاز به جراحی هوشمند برای پروجکشن
به گزارش خبرگزاری فارسیرو، تعداد تماشاگران سینمای ایران در سال جاری به 30 میلیون نفر رسید، بنابراین این رقم با پیش بینی گمانه زنی ها در هفته آخر دی ماه به دست آمد. تعداد تماشاگران سینما در مدت مشابه سال گذشته 23 میلیون و 200 هزار نفر بوده است.
به گزارش ایرنا، پس از استقبال مخاطبان از فیلم های سال گذشته در سالن های سینما، بسیاری از مردم گفتند که این میزان استقبال اتفاقی است که در سال های آینده نمی تواند ادامه پیدا کند، اما از آن زمان مشخص شد که این حرکت استریمرها تا سال ها ادامه خواهد داشت. ، نمونه بارز آن استقبال از فیلم های سینمایی در سال جاری است. روندی که با وجود چند برابر شدن تعطیلات خاص نسبت به سال گذشته و گران شدن قیمت بلیت ها در پایان سال گذشته ادامه داشت به طوری که سینمای ایران در آستانه شکستن رکورد سینمای ایران در سال گذشته است. 24 سال.
زمانی که 10 فیلم 25 میلیون بیننده و 49 فیلم دیگر 5 میلیون بیننده داشتند
سینمای ایران به رقم 30 میلیون بیننده رسیده است که نیمی از آن متعلق به 4 فیلم «تگزاس 3»، «70C»، «کوک پز» و «تمساح خونین» است. این 4 فیلم روی هم حدود 15 میلیون بیننده داشته اند. اگر دایره توجه را گسترش دهیم به این نکته می رسیم که تعداد بینندگان 10 فیلم برتر جدول امسال 25 میلیون نفر بوده است. 49 فیلم دیگر 5 میلیون بیننده داشته اند.
آمارهای امسال از مخاطبان سینمای ایران عموما قابل تحسین است، اما با تحلیل این آمار به این نتیجه می رسیم که استقبال مردم از آثار روی اکران نیازمند جراحی هوشمندانه و دقیق است. این جراحی باید از مرحله پروانه ساخت انجام شود که عموماً به هر نوشته ای که سعی در تبدیل شدن به یک فیلم بلند داشته باشد، مجوز تولید برای نمایش در سینماها صادر نمی شود. در این آمار 5 میلیونی تماشاگر برای 49 فیلم، باید این را هم در نظر بگیریم که بسیاری از این آثار برای اکران عمومی مناسب نیستند و مسیر اشتباهی را در پیش گرفته اند. بنابراین انداختن همه تقصیرها به گردن کارگردانی فیلم یک خطای راهبردی در این زمینه است.
طبیعتا با توجه به روند تولیدی که سینمای ایران در سال های اخیر طی کرده است، نمی توان انتظار داشت که این جراحی برای اکران در سال آینده اتفاق بیفتد. در حال حاضر حدود 200 فیلم در صف اکران قرار دارند، یعنی اگر سازوکار اکران چند سال آینده مانند گذشته ادامه پیدا کند، اگر امروز تمام تولیدات فیلم متوقف شود، همچنان غذای کافی برای 3 سال آینده سینماهای کشور وجود خواهد داشت. . بنابراین چاره ای جز ارسال بخشی از این ناوگان به سلاح های همسو با فرافکنی عمومی مانند پروجکشن آنلاین، گروه هنر و تجربه و حتی برنامه های تلویزیونی وجود ندارد.
اگر این تعداد فیلم وارد چرخه اکران عمومی شود، نه تنها از بار کیفی آمار کاسته، بلکه با پرکردن سالن ها، از فرصت اکران مطلوب تمامی آثار واجد شرایط بهره می برند. همچنین امکان شنیدن نوعی گلایه های غیرمنطقی را در فضای جدید حیاتی استقبال مردم فراهم می کنند که باعث ایجاد حواشی بی مورد در کل فرآیند اکران می شود که البته نه به نفع مردم است و نه آیا این یک اتفاق مثبت برای سینما است؟
این چابکی فرافکنی عمومی باعث می شود فیلمسازان با هوش بیشتری وارد تولید شوند. در هیچ کشور صنعتی دنیا به این شکل انجام نمی شود که همه تولیدات به صورت اکران عمومی به اکران بروند. بنابراین، اگرچه در کوتاهمدت نمیتوان به جراحی گسترده در حوزه غربالگری دست یافت، اما از این پس باید سازوکاری اندیشیده شود تا لژیونهای سیاه غربالگری عمومی در طول سال آینده از بین برود و زمینه ارتقای آن فراهم شود. همان بازوها این بخش مهمی از چارچوب فرآیند صنعتی شدن سینماهاست که به بهبود شرایط و کیفیت بالاتر آمار در این زمینه منجر می شود.
۲۴۴۵۷