جوک‌

«مدیران» از «رسالت فرهنگی سینما» غافل شده‌اند/ اولویت‌های فردی در «سینما» غالب شده/ «سینما» باید با یک «نگاه کلان‌» مدیریت شود – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: «ابراهیم اصغری» تهیه کننده سینما در انتقاد نسبت به حاکمیت تفکر سودجو و نگاه‌های صرفا اقتصادی در زمینه تولیدات فرهنگی و هنری گفت: به کالای فرهنگی نباید تنها از جنبه اقتصادی دیده شود، بلکه باید جنبه فرهنگی آن نیز مورد توجه قرار گیرد. هر تولید و هر کالایی باید از نظر اقتصادی مقرون به‌صرفه باشد، اما سینما که یکی از مهم‌ترین اجزای تولیدات فرهنگی است، باید به‌گونه‌ای مدیریت شود که علاوه بر جنبه اقتصادی، بعد فرهنگی آن نیز لحاظ شود.  

تهیه کننده فیلم های سینمایی «مردی از جنس بلور» و «مردی شبیه باران» در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس به مسئله هزینه های بالای تولید و گیشه محوری تولیدکنندگان آثار سینمایی پرداخت و با بیان این مطلب که این رویه تحت تاثیر شرایط اقتصادی کشور می باشد تصریح نمود: این مشکل نه تنها در سینما بلکه در تمام بخش‌های تولیدی کشور ما دیده می‌شود. شرایط اقتصادی حاکم بر کشور باعث افزایش هزینه‌ها در همه تولیدات، حتی آنهایی که به‌طور کامل منبع داخلی دارند، شده است.

«ابراهیم اصغری» افزود: از سوی دیگر، این وضعیت اقتصادی فرصت‌هایی برای سودجویان فراهم می‌کند تا از این شرایط به نفع خود استفاده کرده و انحصار کالاها را در دست بگیرند و رقبا را حذف کنند.

تهیه کننده فیلم سینمایی «شب حوراء» اظهار کرد : متأسفانه این روند در سینمای ایران نیز نفوذ کرده است، زیرا سینما نیز مانند سایر صنایع به اقتصاد کشور وابسته است. مدیران فرهنگی باید به‌خوبی این بخش را مدیریت کنند.

وی با بیان این مطلب که کالای فرهنگی نباید تنها از جنبه اقتصادی دیده شود، بلکه باید جنبه فرهنگی آن نیز مورد توجه قرار گیرد. تصریح کرد: هر تولید و هر کالایی باید از نظر اقتصادی مقرون به‌صرفه باشد، اما سینما که یکی از مهم‌ترین اجزای تولیدات فرهنگی است، باید به‌گونه‌ای مدیریت شود که علاوه بر جنبه اقتصادی، بعد فرهنگی آن نیز لحاظ شود.

این سینماگر در ادامه به موضوع ضعف‌های مدیریتی عرصه فرهنگی و سینمایی کشور پرداخت و گفت: متأسفانه به نظر می‌رسد که مدیران کشور از این رسالت فرهنگی سینما غافل شده‌اند و نمی‌دانند که سینما یک رسالت فرهنگی در جامعه به‌حساب می‌آید.

تهیه کننده فیلم سینمایی «اشنوگل» همچنین در خصوص دستمزدهای بالای بازیگران نیز اظهار کرد: این اتفاق به نوعی تابع عرضه و تقاضا و سودجویی است. وقتی یک کالا یا خدمات بیشتر مورد استقبال قرار می‌گیرد، چه به صورت واقعی و چه با تبلیغات حتی غیرواقعی، ارائه‌دهنده خدمات سعی می‌کند از این موقعیت به نفع خود بهره‌برداری کند. به‌نظر می‌رسد که این بخش، بخشی است که اولویت‌های فردی در آن غالب شده و در شرایط اقتصادی کنونی کشور، فرهنگ و اقتصاد جامعه به گونه‌ای تغییر کرده که منافع فردی بیش از همه چیز در اولویت قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: اما در این شرایط، سینما باید با یک نگاه کلان‌تر مدیریت شود. سینما باید به‌گونه‌ای پیشرو باشد که به منافع جمعی و بازدهی عمومی توجه بیشتری داشته باشد تا منافع فردی.

تهیه کننده فیلم های سینمایی «شور شیرین» و «به کبودی یاس» در پایان گفت و گو به مسئله ناعدالتی های موجود در این عرصه پرداخت و بیان کرد: اگر این مدیریت درست انجام می‌شد، قطعاً وضعیت به اینجا نمی‌رسید. در حال حاضر، در سینما عده‌ای از این صنعت بهره‌مند می‌شوند، اما بسیاری دیگر در شرایط سخت اقتصادی کار می‌کنند و زندگی می‌کنند. بی‌عدالتی که در سطح کل جامعه وجود دارد، در سینما نیز بازتاب یافته است. این وضعیت به‌نظر می‌رسد که بسیار ناعادلانه و ناجوانمردانه است.

منبع خبر

برچسب ها :

مطالب مشابه را ببینید!