جوک‌

مراسم تشییع پیکر مرحوم «فریدون شهبازیان» آغاز شد – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: مراسم تشییع پیکر مرحوم «فریدون شهبازیان» موسقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر موسیقی کشورمان در صبح روز دوشنبه 24 دی‌ماه و با حضور جمع کثیری از هنرمندان و مدیران فرهنگی در مقابل «تالار وحدت» در حال برگزاری است.

به گزارش سینماپرس، آیین تشییع پیکر مرحوم فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر پیشگام موسیقی کشورمان که روز شنبه بیست و دوم دی بر اثر عارضه تنفسی دار فانی را وداع گفت، صبح روز دوشنبه بیست و چهارم دی با حضور تعدادی از هنرمندان و مدیران فرهنگی از تالار وحدت تهران در حال برگزاری است.

بیژن بیژنی، محمدعلی مرآتی، محسن امیر یوسفی، محمدرضا عقیلی، پوریا اخواص، علی بوستان، سید جواد طاهری، محسن صفایی، مجید اخشابی، ناصر ایزدی، بابک چمن آرا، کامران همت پور، حمیدرضا نوربخش، محمد اله یاری، ارشام مودبیان، علی تفرشی، همایون رحیمیان، حبیب صبور، زمان خیری، بهرام جمالی، حمیدرضا عاطفی، مرتضی کاظمی، علی جعفری پویان، هوشنگ کامکار، داود گنجه ای، داریوش پیرنیاکان، قاسم رفعتی، مصطفی رحماندوست، حسین علیزاده، مسعود جعفری جوزانی، شهرام صارمی، کوروش نریمانی، سهیل محمودی، محمدعلی ابطحی، حسام الدین سراج، زید الله طلوعی، محمدحسین ایمانی خوشخو، محمدرضا چراغعلی، سید عباس عظیمی، فردین خلعتبری، علی دهکردی، هنگامه اخوان، محمد اصفهانی، آرش فرهنگ فر، حسین علیشاپور، احمد صدری و … از جمله افرادی هستند که در مراسم حضور پیدا کرده اند.

مرحوم فریدون شهبازیان یادگیری موسیقی را از سن هشت سالگی و با ساز ویولن نزد عطاءالله خادم میثاق آغاز کرد و در سن ۱۸ سالگی به عضویت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری در آمد و در سال ۱۳۴۶ رهبر گروه کر و ارکستر سمفونیک رادیو شد. شهبازیان در همین ایام بود که تحصیلات عالی خود را در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به پایان رساند. شهبازیان در دوره مدیریت هوشنگ ابتهاج (سایه) بر موسیقی رادیو، در زمره ارکان اصلی آن به حساب می‌آمد و به رغم سن کم به دلیل خلاقیت و توانایی بالا توانست خود را به عنوان آهنگسازی خوش‌قریحه تثبیت کند. این در حالی بود که برخی از کارهای او با صدای محمدرضا شجریان و نادر گلچین در همین سال‌ها انتشار عمومی پیدا کرد.

شهبازیان در دهه ۶۰ آهنگسازی برای فیلم را نیز آغاز کرد. در سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی او با احمد شاملو و شجریان آلبومی مشترک کار کرد و علاوه برآن آهنگسازی «کاشفان فروتن شوکران» با صدای شاملو را هم انجام داد که این کار در سال‌های بعد از درگذشت شاملو به انتشار «کاشفان فروتن شوکران ۲» با آهنگسازی شهبازیان و صدای شاملو انجامید.

برخی از کارهای شهبازیان در زمره پرشنونده‌ترین آثار موسیقی بعد انقلاب به شمار می‌رود که از جمله آنها می‌توان به آهنگسازی او روی موسیقی «بوی گل (شبانگاهان)» با صدای سید عبدالحسین مختاباد، تنظیم و آهنگسازی روی آلبومی مشترک با عباس خوشدل و علیرضا افتخاری اشاره کرد. تجربه شهبازیان در موسیقی رادیو در سال‌های قبل از انقلاب، در سال‌های ابتدایی دهه ۷۰، وی را در جایگاهی نشاند تا بتواند جریانی موثر را در موسیقی پاپ بعد از انقلاب کلید بزند، به همین دلیل است که بسیاری وی را پدر موسیقی پاپ پس از انقلاب نام نهاده‌اند. شهبازیان معرف برخی از خوانندگان پاپ به جامعه موسیقی بود.

از جمله کارهای دیگر شهبازیان ساخت موسیقی برای فیلم است که برای وی جوایز بسیاری را به ارمغان آورد. «آوار»، «شیرسنگی»، «پاییزان»، «در مسیر تندباد»، «لیلا»، مستند «سرزمین ایران» و مستند «سمفونی گمشده» و سریال‌های «معصومیت از دست رفته»، «آوای فاخته» و «کلاه پهلوی» و ده‌ها کار دیگر از جمله آثاری است که در زمینه موسیقی فیلم شهبازیان ساخت آن را عهده دار بود.

حضور مستمر در فعالیت های صنفی حوزه موسیقی با محوریت خانه موسیقی و رهبری ارکستر موسیقی ملی ایران از جمله فعالیت‌های مرحوم شهبازیان در سال‌های پایانی عمرش بوده است.

منبع خبر

برچسب ها :

مطالب مشابه را ببینید!