مربای توت فرنگی را با این روش ویژه درست کنید!
فراروـ مربا یکی از خوراکیهای خوشمزه و پر طرفدار است که از دیرباز روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت میوه بوده است. مربا در سفره صبحانه جایگاه ویژهای دارد که معمولا همراه با کره یا خامه سرو میشود. مرباها انواع گوناگونی دارند که از ترکیب شکر با میوههای گوناگون تهیه میشوند. مربا توت فرنگی نوعی مربای خوشمزه و خوشرنگ است که در فصل بهار و با رسیدن میوه توت فرنگی میتوانید آن را درست کنید. مربای توت فرنگی ظاهری زیبا و مجلسی دارد و کودکان هم علاقه زیادی به آن دارند. درست کردن مربای توت فرنگی خوشرنگ و خوشمزه نیاز به رعایت یک سری نکات خاص و فوت و فنهایی دارد که اگر آنها را رعایت کنید، مربای خوشرنگ و جذابی خواهید داشت، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه مربای توت فرنگی همراه ما باشید.
مواد لازم
توت فرنگی: 1 کیلو
شکر: 900 گرم
آب لیمو ترش: 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه
برای درست کردن این مربای توت فرنگی خوشمزه ابتدا توت فرنگیها را خوب بشویید، سپس داخل قابلمه بریزید و به صورت لایه به لایه شکر روی توت فرنگیها بریزید. درب قابلمه را ببندید و آن را به مدت 24 ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند و آب بیندازد. بعد از این مدت زمان قابلمه را روی اجاق گاز قرار بدهید و حرارت را زیاد کنید تا شکر حل شود و مربا شروع به جوشیدن کند. بعد از اینکه مربا جوش آمد، حرارت را کم کنید و کفهایی را که روی سطح مربا تشکیل میشود، با کفگیر بردارید تا درنهایت مربای شفافی داشته باشید. حالا آب لیموی تازه را اضافه کنید و بگذارید 15 دقیقه با حرارت کم بجوشد و کمی غلیظ شود. حالا روی درب قابلمه دمکنی بگذارید و اجاق گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا مربا داخل قابلمه با دمکنی سرد شود. بعد از اینکه مربا کاملا خنک شد، داخل شیشههای تمیز و خشک بریزید و درب شیشه را محکم ببندید و داخل یخچال از آن نگهداری کنید.
نکات مهم
ـ توت فرنگی ازجمله میوههای خوشمزه و پرخاصیت است که بیش از 6000 نوع از آن به رنگهای قرمز، سفید و زرد در طبیعت موجود است. توت فرنگی سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که در درمان بیماری التهابی موثر است؛ همچنین برای سلامت قلب و عروق، پیشگیری از سکته، کاهش فشار خون، حفظ سلامت مفاصل و استحکام استخوانها، کمک به کاهش وزن، درمان زودتر زخمها، درمان یبوست و… مفید است. مصرف توت فرنگی در سلامت پوست و حفظ زیبایی و طراوت آن نیز تاثیرات مفیدی دارد.
توت فرنگی در ایران به دو روش گلخانهای و مزرعهای تولید میشود. معمولا توت فرنگیهای گلخانهای درشتتر هستند و احتمال اینکه برای درشت شدن آنها از ترکیبات خاص شیمیایی استفاده شده باشد، زیاد است؛ بنابراین بهتر است از توت فرنگیهای ریز مزرعهای که طعم و مزه طبیعی هم دارند، استفاده کنید. هنگام خرید توت فرنگی توجه داشته باشید که توت فرنگیهای سفت، قرمز تیره و براق را که کلاهک سبزشان کنده نشده باشد، انتخاب کنید. برای شستوی توت فرنگی به روشی کاملا سالم و بهداشتی بهتر است آنها را داخل یک کاسه گود بریزید و کاسه را پر از آب سرد کنید و صبر کنید سه دقیقه بماند؛ سپس توت فرنگیها را آبکش کنید. این کار را حداقل دوبار تکرار کنید تا تمام شن ریزههای توت فرنگی از بین برود.
ـ سعی کنید مربا را داخل قابلمه مسی یا لعابی درست کنید تا خوشرنگ تر شود.
ـ یکی از راههای تشخیص جا افتادن و آماده بودن مربا این است که یک قاشق از شیره مربا را توی یک پیاله یا نعلبکی بریزید و آن را کنار بگذارید تا سرد شود. بعد نعلبکی را بچرخانید، اگر شیره غلیظ بود و بهراحتی توی ظرف تکان نمیخورد؛ یعنی مربای شما جا افتاده و آماده است.
ـ برای جلوگیری از خشک شدن و کپک زدن مربا بهتر است به اندازهای شیره توی شیشه مربا بریزید که کاملا سطح میوه را بپوشاند.
ـ شیشههایی را که برای مربا انتخاب میکنید باید حتما خشک و تمیز با درب فلزی باشند تا مربا با گذشت زمان کپک نزد.