مرغ تنوری فرانسوی؛ مرغ خوشمزه با طعمی متفاوت
فراروـ مرغ در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئینهای بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده میشود. مرغ در انواع خورشها، سوپها، پلوها، سالادها، فست فودها و خوراکها استفاده میشود؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش همراه با پلو رواج بیشتری دارد. مرغ تنوری یکی از انواع طبخ مرغ است که طی آن مرغ را داخل فر میپزند و به همین دلیل به آن مرغ تنوری گفته میشود. برای تهیه مرغ تنوری باید آن را با مواد مختلف مزهدار کرد تا مرغ بعد از پخته شدن داخل فر خشک نشود. برای مزهدار کردن مرغ تنوری از مواد مختلفی مانند کره، آبلیمو، سس مایونز و ادویههای خوشبو استفاده میکنند. مرغ تنوری فرانسوی نوعی روش طبخ مرغ است که طی آن مرغ با سسی مخصوص و روشی ویژه در فر پخته میشود و طعم بسیار متفاوتی دارد. اگر دوست دارید این مرغ تنوری خوشمزه را در منزل با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه مرغ تنوری فرانسوی همراه ما باشید.
مواد لازم
مرغ درسته کوچک: ۱ عدد
کرفس: ۲ شاخه
سیر: ۱ بوته
جعفری: ۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
سیب زمینی ریز: ۱۰ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه، پاپریکا: به میزان لازم
روغن زیتون: نصف پیمانه
کره: ۱۰۰ گرم
طرز تهیه
برای درست کردن این مرغ خوشمزه ابتدا یک قابلمه بزرگ که مناسب مرغ باشد را انتخاب کنید و تا نمیه از آب پر کنید. ساقههای کرفس را خرد کنید و همراه با برگهای کرفس داخل قابلمه بریزید. حبههای سیر را پوست کنید و داخل قابلمه بریزید و کمی نمک، فلفل، زردچوبه و پاپریکا و روغن زیتون اضافه کنید. اجازه بدهید آب جوش بیاید، سپس مرغ درسته را از قسمت سینه باز کنید تا مرغ در اصطلاح سفره شود. حالا مرغ را داخل قابلمه بیندازید و درب قابلمه را ببندید و ۱۵ دقیقه زمان بدهید تا مرغ بجوشد و بعد مرغ را از قابلمه خارج کنید. در مرحله بعد کره را آب کنید و جعفری خرد شده، سه حبه سیر رنده شده، نمک، فلفل و پاپریکا را اضافه کنید و هم بزنید. مرغ را داخل سینی فر بگذارید. سیب زمینیها را پوست کنید و کنار مرغ بچینید. پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و دورتادور مرغ بریزید. حالا سسی را که آماده کردهاید، روی مرغ و سیب زمینیها بریزید و سینی را داخل فر ۱۸۰ درجه قرار بدهید تا به مدت ۴۵ دقیقه بماند و بپزد. در این مرحله مرغ تنوری خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذاها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی میخواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود. اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که مرغ خونآبه نداشته باشد.
ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.