مهاجران اسرارآمیزی که روم را بهزانو درآوردند
منشا هونهای اروپایی که به سرنگونی امپراتوری روم کمک کردند، تا کنون در هالهای از ابهام قرار داشته است. یک مطالعه جدید روی DNA باستانی از اسکلتهای هون قرن پنجم تا ششم نشان میدهد که آنها یک خدمه رنگارنگ با منشا مختلط با چند ارتباط با امپراتوری Xiongnu در مغولستان بودند.
جنگجویان کوچ نشین
هون ها، جنگجویان کوچ نشین امپراتوری روم غربی را ویران کردند، از دیرباز منبع شیفتگی و رمز و راز مورخان بوده اند.
این مهاجمان مهیب، به رهبری آتیلا بدنام هون، اغلب به عنوان تسریع سقوط روم شناخته می شوند. اما با وجود تأثیر آنها بر تاریخ، منشأ واقعی آنها تا کنون مبهم مانده است.
یک مطالعه جدید پیشگامانه در مورد DNA باستان، بینش جدیدی را در مورد پیشینه های متنوع هون ها ارائه کرده است و میراث پیچیده و چند وجهی آنها را آشکار می کند.
کشف ریشه هون ها
این ایده که هون ها به امپراتوری باستانی Xiongnu که زمانی بر بخش های وسیعی از مغولستان و شمال چین حکومت می کرد متصل بودند، به طور گسترده ای در بین مورخان پذیرفته شده است.
امپراتوری ژیونگنو
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد هونها نه یک ملت واحد، بلکه گروهی ژنتیکی متنوع از ملتهای مختلف بودهاند که برخی از آنان ارتباطهایی با امپراتوری ژیونگنو در مغولستان داشتند. آیا هونها از امپراتوری ژیونگنو آمدهاند؟ نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد اگرچه شباهتهایی فرهنگی مانند تیر و کمان مشابه و تغییر شکل جمجمهها وجود داشت، اما هونها از نظر ژنتیکی بسیار متنوعتر از آن چیزی بودند که تصور میشد.
شناخت از طریق اجداد مشترک
DNA هونها از روابط ترانس-اوراسیایی تا پیوند با ژیونگنو استفاده از تکنیک “شناخت از طریق اجداد مشترک” نشان داد که هونها طی قرنها ارتباط ژنتیکی با اقوام مختلف آسیای مرکزی داشتند. با این حال، اکثر هونها دارای رگههایی از نژاد آسیای شمالی بودند.
تجزیه و تحلیل DNA جدید حقایق شگفت انگیزی را در مورد هون هایی که رم را غارت کردند، کشف کرده است. این عشایر باستانی از نظر ژنتیکی بسیار متنوعتر از آنچه قبلاً تصور میشد، با ارتباطات غیرمنتظرهای با امپراتوری Xiongnu بودند.
هویت اجتماعی هونها
تحلیل استخوانها و تغییرات فرهنگی مطالعات نشان میدهند که حتی افراد مرد و زن در مراسمهای دفن خاص دوران هون، با شیوههای فرهنگی متفاوت به خاک سپرده شدهاند، اما هنوز دادههایی برای تحلیل دقیقتر روابط اجتماعی هونها وجود ندارد.
نشانههای اشرافی یک اسکلت زن
زنان در دنیای هونها از جمجمههای کشیده تا نشانههای اشرافی یک اسکلت زن هون که با گوشوارههای طلایی دفن شده بود، نشان میدهد تغییر شکل جمجمه ممکن است در میان نخبگان این فرهنگ منتقل شده باشد.
مهاجرتهای پیچیده
تحقیق جدید نشان میدهد مهاجرت هونها به شرق اروپا در دهه ۳۷۰ میلادی یک روند پیچیدهتر از آنچه تصور میشد بوده است، که نشاندهنده ترکیبهای فرهنگی و ژنتیکی گستردهتر است. درواقع هونها بیشتر از یک مهاجرت ساده داشته اند.