موتور پیکها برقی میشود
زینب زینال زاده: از ابتدای هفته بخش های مختلف از جمله مراکز آموزشی و ادارت و سازمان ها تعطیل هستند. این تصمیم از یک سو در راستای کاهش آلودگی هوا و از سوی دیگر مدیریت انرژی گرفته شده است. همین امر سبب شد تا دیروز (۲۶ آذر) سومین نشست هفتگی سخنگوی شهرداری تهران به صورت آنلاین برگزار شود. عبدالمطهر محمدخانی در ابتدای جلسه از پیوستن شهردار و شهرداری تهران به پویش «دو درجه کمتر» خبر داد و گفت که در تبلیغات و اطلاع رسانی این پویش هم تلاش خواهیم کرد. او در ادامه به پرسش خبرنگاران در حوزه های مختلف پاسخ داد و جایگزینی ۳۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت برقی با موتورهای کار کاربراتوری را رسانه ای کرد.
تامین موتورهای برقی
در حوزه برقی سازی و کاهش آلایندگی موتورسیکلت ها اقدامات خوبی صورت گرفته است. تفاهم نامه تامین ۳۰۰ هزار دستگاه موتور برقی با تولیدکنندگان انجام شده است که سال آینده جایگزین، موتورهای کاربراتوری کار می شوند.
اختصاص خط معاینه فنی
بیش از ۳ میلیون دستگاه موتورسیکلت در تهران تردد می کنند که سال گذشته حدود ۸۲۳ دستگاه به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده اند. اکنون در ۶ مرکز ۱۱ خط برای معاینه موتورهای اختصاص داده شده و مراکز سیار هم در میدان های بهارستان، امام خمینی(ره) و محمدیه راه اندازی شده است.
طرح دو ماه معاینه موتورها
با توجه به تردد موتورها در مناطق مرکزی و به ویژه محدوده بازار و منطقه ۱۲، طرح دو ماه معاینه فنی موتورها با حدیت انجام می شود. موضوع کاهش آلایندگی موتورسیکلت ها چنان حائز اهمیت است که با هماهنگی پلیس این زمان تمدید نمی شود و با موتورهای بدون معاینه فنی برخورد خواهد شد.
استفاده از نظرات مردم در حکمرانی شهر
مراجعه به نظرات مردم برای حکمرانی شهر یک مسئله جدی در دنیا است و الگوی من شهردارم در راستای همین رویکرد اجرا می شود. در این دوره مدیریت شهری با همراهی مردم در رویداد من شهردارم، بودجه ریزی مشارکتی را رقم زد و نمونه مردم سالاری است که شهروندان برای محله و منطقه خود تصمیم گیری می کنند.
اختصاص بوجه ۱۲ هزار میلیاردی
امسال شهرداری تهران برای پروژه ها رویداد من شهردارم حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان بودجه اختصاص داده است. این بودجه صرف هزینه های پروژه های عمرانی، فرهنگی، محیط زیستی و شهرسازی محلات می شود و ۱۸ درصد طرح ها و پروژه ها بنا به نظر و درخواست و آرای مردم بوده است.
همراهی شورا در رویداد من شهردارم
رویداد من شهردارم زمینه ساز مشارکت مردم در امور شهر است. از این رو نیاز به همراهی بیشتر یک نهاد مردم سالارانه مانند شورای شهر دارد که این همراهی بوده است. شاهد حمایت اکثر اعضای شورای شهر تهران هستیم و امیدواریم در دوره های بعد هم شاهد استقبال مردم باشیم.
وظایف شهرداری در کاهش آلودگی هوا
در موضوع آلودگی هوا، قانون هوای پاک وظیفه دستگاه ها را تعیین کرده و تکالیف شهرداری تهران هم مشخص است. اولین و مهمترین بحث در این قانون توسعه حمل و نقل عمومی، توسعه فضای سبز شهری و مدیریت پسماند است که در هر سه بخش طی ۳ سال گذشته اقدامات تحولی خوبی صورت گرفته است.
رکورد زنی در خرید اتوبوس
در حوزه حمل و نقل عمومی، شهرداری دوره ششم در خرید اتوبوس های داخلی رکورد تاریخی را به ثبت رسانده و امروز بیش از هزار و ۳۰۰ دستگاه اتوبوس خریداری شده و در شهر فعال هستند. براساس تفاهمات صورت گرفته هر ماه قرار است ۸۰ تا ۱۰۰ دستگاه اتوبوس جدید وارد ناوگان شود.
تحول در ناوگان ریلی
شهرداری در خرید واگن هم گام های خوبی برداشته و از بهار سال آینده میانگین هر ماه ۲ تا ۳ رام قطار به ناوگان مترو تهران اضافه می شود. همچنین تولید واگن ملی هم شروع شده و بهار سال آینده شاهد ورود قطار ملی هم خواهیم بود. همه این موارد نشان از تحول در ناوگان ریلی تهران دارد.
مناسب سازی بیش از هزار کیلومتر پیاده رو
پیاده روها وسعت زیادی دارند و قطعا با توجه به عقب ماندگی این حوزه، نمی توان مناسب سازی پیاده روها را طی این سالها انجام داد و به اتمام رساند. چرا که هزار و ۲۹۷ کیلومتر فضای پیاده رو در تهران باید مناسب سازی شود که اقدامات در این حوزه شروع شده و شاهد کاهش اعتراضات شهروندان در سامانده ۱۳۷ هستیم.
تفاهم شهرداری با مجموعه های نظامی
اتفاق بسیار مهمی که در دوره ششم مدیریت شهری رخ داد، انجام توافقات با دستگاه های دولتی و مجموعه های نظامی برای آزادسازی و قابل استفاده کردن فضاهای داخل شهری بود. توسعه فاز غربی پروژه یادگار امام و اجرای آزادراه شوشتری و محوطه ورزشگاه تختی نمونه همین تفاهمات است.
تبدیل پادگان ۰۶ به بوستان
تفاهم با مجموعه ارتش در پروژه پادگان ۰۶ انجام و مقرر شد تا ۳۵ هکتار از این محدوده به بوستان تبدیل شود. فرایند کمی زمانبر شده اما طراحی خوب و جذابی برای این پروژه انجام شده است و امیدواریم در روزهای آتی شاهد سرعت گرفتن عملیات عمرانی این پروژه باشیم.
ارائه طرح جامع سرانه آموزشی
در خصوص بهبود وضعیت مدارس شهردار تهران جلساتی با وزیر آموزش و پرورش و در نهایت ریس جمهور داشت. مقرر شد شهرداری طی ۱۰ روز طرح جامع و کامل تهیه و در این زمینه به دولت کمک کند. البته پیش از این شهرداری آسفالت ۲۰۰ مدرسه را انجام داده و بودجه مدارس ۳ برابر شده است.
خرید بدون کمک دولت
شهرداری تهران در این دوره ۵ هزار دستگاه اتوبوس از بخش داخلی و خارجی خریداری کرده است. ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی چینی و ۲۵۰۰ دستگاه هم اتوبوس داخلی هستند. همه این خریدها بدون اتکا به کمک های دولت و از محل صرفه جویی مصرف سوخت و تخصیص بودجه توسط شورای شهر تهران بوده است.
ورود اتوبوس های برقی
تا کنون حدود ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس داخلی تحویل داده شده و در ماههای اخیر تحویل اتوبوس ها نظم و سرعت گرفته است. تعدادی از اتوبوس های برقی خارجی هم وارد شده و تا بهار سال آینده امیدواریم ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی به شهر وارد و مدار خدمت رسانی شود.
ایجاد مسیر سبز در خیابان جمهوری
اتوبوس های خیابان جمهوری با مشکل جدی فرسودگی مواجه هستند و نیاز به اورهال و تعمیرات اساسی دارند. از این بابت شاهد گلایه های شهروندان هستیم. جایگزینی اتوبوس های برقی قطعا در این مسیر به اولویت انجام می شود و امیدواریم به زودی شاهد راه اندازی خط سبز اتوبوسرانی در خیابان جمهوری باشیم.
سنگ اندازی مافیای واردات خودرو
قرارداد چین متوقف نشده است. بلکه با مافیای واردات خودرو مواجه هستیم که با سنگ اندازی اجازه ورود خودروهای ارزان و با کیفیت مناسب را نمی دهند. آنها نمی خواهند این وسایل حمل و نقل عمومی وارد شهر شوند اما شهرداری مسیر درست را طی کرده است.
ورود محموله های چینی
اگر قرار بود به نفع مافیای واردات خودرو عمل شود به جای ۲۵۰۰ دستگاه باید ۲ هزار دستگاه اتوبوس خریداری و وارد می شد. با ورود محموله چین در هفته های آینده شاهد شتاب در این مسیر خواهیم بود و امیدواریم طرف خارجی با عمل تعهداتش امسال حداقل ۱۵۰۰ دستگاه تاکسی و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس وارد شود.
تعیین زمان برای بازدید از مناطق
براساس تاکید رئیس شورای شهر تهران بازدید اعضا از مناطق بهتر است با تعیین زمان انجام شود. در واقع این موضوع می تواند به برنامه ریزی و نظم دهی در امور کمک کند و آمادگی ها در این راستا شکل بگیرد. به هر حال شهرداری خود را موظف به نظارت پذیر بودنمی داند و بدون گرایش سیاسی و سلایق، پاسخگوی اعضا هستیم.