جوک‌

«نمایشگاه کتاب تهران» یک فرصت «اجتماعی کردن ایران» است/ اگر خواهان «توسعه اجتماعی» درست هستیم احتیاج به تولید و مصرف «کتاب خوب» داریم – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاحیه سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: اگر توسعه، آینده، پیشرفت ایران و ناکام گذاشتن دشمنان را می خواهیم به کتاب بیشتر و بیشتر فکر کنیم و در راه توسعه این ابر فرهنگ اقتدار ایران تلاش کنیم.

به گزارش سینماپرس، سیدعباس صالحی در مراسم افتتاحیه سی و ششمسن نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به تاثیر کتاب بر تمدن‌سازی اظهار کرد: اگر به تمدن‌های مختلف بشری نگاه کنیم، صدق این مطلب مشخص است، تمدن یونان و ادبیات نمایشی و فلسفی و مجموعه آثار یونان یا فرهنگ و تمدن چینی در سال‌های مختلف بر اساس کتاب بوده است و یا تمدن هند که بر بستر کتاب حرکت کرده و جلو آمده است.

به گفته وی کتاب در ایران باستان و تمدن اسلامی نقش مهمی دارد. تمدن اسلامی بر بال‌های مسجد و کتابخانه شکل گرفت و حرکت کرد.

صالحی با تاکید بر اینکه اگر در ایران بعد از اسلام شاهنامه خلق نمی‌شد، زبان فارسی پایدار نبود، ادامه داد: اگر تمدنی بخواهد شکل بگیرد و پایدار بماند، نیاز به کتاب دارد، کتاب صرف نظر از شکل و ظاهر، یک تفکر منسجم است به جای تفکر پیتزایی، فست فودی و لحظه‌ای که عملا تفکر محسوب نمی‌شود. اگر کشور و جامعه‌ای میل به ماندگاری دارد تا در تفکر اندیشه‌های رقیب و مهاجم هضم نشود، جز با کتاب قدرت ماندگاری نمی‌یابد.

صالحی افزود: دغدغه کتاب باید دغدغه همه کسانی باشد که به فکر توسعه اجتماعی ایران هستند. این امر نباید صرفا دغدغه وزارت فرهنگ یا مولفان یا اصحاب نشر باشد. اگر خواهان توسعه اجتماعی درست هستیم، احتیاج به تولید و مصرف کتاب خوب داریم.

وزیر فرهنگ ادامه داد: نمایشگاه کتاب تهران غیر از اینکه به اقتصاد نشر کمک می کند و کارنامه نشر سالانه ایران را نشان می دهد، یک باشگاه بزرگ اجتماعی است و چقدر ما به اینکه باشگاه های بزرگ خود را حفاظت و باشگاه های جدیدی خلق کنیم، نیاز داریم.

وی افزود: ایران عزیز ما امروز بیش از هر روز نیاز به همبستگی، هم افزایی و همگرایی و با هم بودن دارد، هرقدر بتوانیم این باهم بودن را بیشتر نشان دهیم راه پیشرفت را روان تر و اقدامات و توطئه های دشمنان را ناکام تر کردیم.

وزیر فرهنگ گفت: نمایشگاه کتاب تهران یک فرصت اجتماعی کردن ایران است، از جاهای مختلف کشور در این رویداد هستند، حضوری، مجازی، ارتباطات و فرصت هایی که خلق می کند. بیش از ۴۰۰ نشست در این دوره ۱۱ روزه برگزار می شود.

وی با اشاره به شعار این دوره «بخوانیم برای ایران» تاکید کرد: اگر توسعه، آینده، پیشرفت ایران و ناکام گذاشتن دشمنان را می خواهیم به کتاب بیشتر و بیشتر فکر کنیم و در راه توسعه این ابر فرهنگ اقتدار ایران تلاش کنیم.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امروز (چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت) با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماری از مدیران حوزه کتاب و نشر و با شعار بخوانیم برای ایران آغاز به کار کرد و ناشران به مدت ۱۱ روز، فرصت دارند آثار خود را در بازاری بزرگ به مخاطبان عرضه کنند.

این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در فضای مسقف نزدیک به ۷۵ هزار متر مربع در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود. در نمایشگاه کتاب سال جاری دو فضای دو هزار مترمربعی در دو سوی گنبدخانه مصلی برای بخش ناشران آموزشی تدارک‌ دیده‌ شده است. بخش کودک‌ونوجوان نیز در زیرزمین شبستان شرقی با فضایی بالغ بر ۲۰ هزارمترمربع برپا خواهد شد.

منبع خبر

برچسب ها :

مطالب مشابه را ببینید!