هزینه طبخ یک وعده قرمهسبزی واقعا چقدر میشود؟
براساس جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران، تعداد ۲۷ قلم از مواد خوراکی، از نرخ تورم نقطه به نقطه که ۳۱.۹ درصد است، افزایش قیمت بیشتری داشتهاند که لوبیا قرمز جزو این ۲۷ قلم محسوب شده و دچار افزایش قیمت ۶۹.۲ درصدی از سال پیش تاکنون شده است.
در این مطلب قرار است به هزینه نهایی طبخ قرمهسبزی برای یک خانواده چهار نفره بپردازیم.
هزینه مواد اولیه قرمهسبزی از یک سال گذشته تا امروز چقدر بیشتر شده است؟
لوبیا قرمز
همانظور که اشاره شد لوبیا قرمز از یک سال پیش تا کنون بیشترین افزایش قیمت را میان دیگر اقلام مربوط به قرمهسبزی تجربه کرده است.
متوسط قیمت لوبیا قرمز دیماه 1402، 79 هزار و 800 تومان بوده است. طبق گزارش مرکز آمار، این رقم با افزایش 69.2 درصدی طی 12 ماه به متوسط قیمت 135 هزار تومان رسیده است. یعنی برای یک وعده خورشت قرمهسبزی نیاز به 13 هزار تومان لوبیا (100گرم) لوبیا قرمز دارید.
گوشت قرمز
در مرتبه بعدی، قیمت گوشت گوسفندی از سال گذشته تا امروز 26.5 درصد رشد کرده و از متوسط قیمت 536 هزار به 678 هزار تومان رسیده است؛ پس برای 300 گرم گوشت خورشتی برای یک وعده، ملزم به پرداخت 270 هزار تومان خواهید بود.
پیاز
پیاز نیز از جمله مواد غذایی است که افزایش قیمت چشمگیری را شاهد بوده. متوسط قیمت پیاز از سال گذشته 50.1 درصد بیشتر شده است. امروز برای خرید یک کیلوگرم پیاز نیاز به پرداخت متوسط 31 هزار تومان دارید. استقاده از یک عدد پیاز در پخت قرمهسبزی به پرداخت حداقل 7 هزار تومان ختم میشود.
برنج
برنج از آن کالاهای اساسی است که از سفره ایرانیها حذف نمیشود. طبق گزارش مرکز آمار، برنج درجه یک ایرانی در یک سال گذشته 21.8 درصد گرانتر شده و به متوسط قیمت 132 هزار تومان رسیده است. طبخ چهار پیمانه برنج نیز تقریبا 70 هزار تومان هزینه روی دستتان میگذارد.
دیگر مواد لازم
مرکز آمار هیچ قیمت رسمی برای انواع سبزی اعلام نکرده است اما بررسیهای قیمت ۳۶۰ از قیمت فعلی سبزی قرمه به رقمهای متفاوتی ختم شد. سبزی قرمه یک کیلوگرمی خردشده با قیمت ۸۴ هزار تومان به فروش میرسد. اگر قصد دارید تا همین سبزی را سرخ شده تحویل بگیرید، به قیمت ۲۲۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم برخواهید خورد؛ بنابراین، قیمت سبزی مورد نیاز شما برابر با ۱۱۰ هزار تومان خواهد بود.
از مهمترین مواردی که برای خوشمزهتر کردن قرمهسبزی به آن نیاز دارید، لیمو عمانی است که قیمتی برابر با 69 هزار تومان به ازای هر 150 گرم دارد که استفاده از نصف این مقدار برای چهار نفر کافی است.
بنابراین، هزینه طبخ برنج و قرمهسبزی برای یک شام چهار نفره، بدون احتساب قیمت روغن و ادویهجات 540 هزار تومان خواهد بود