واکنشها به ماجرای سفر کیش؛ وزیر راه زیر رادیکال
فرارو – وزیر راه و شهرسازی به خاطر اسناد مربوط به یک سفر نوروزی، بار دیگر زیر فشار قرار گرفت. این اسناد که توسط امیرحسین ثابتی منفرد، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی منتشر شده، نشاندهنده سفر وزیر راه و خانواده او به جزیره کیش با هزینه حدود یک میلیارد تومانی است. صادق پس از وقوع حادثه در بندر شهید رجایی، به خاطر انتصاباتش و آنچه در بندر رخ داد در معرض استیضاح قرار دارد.
به گزارش فرارو، انتشار دو سند توسط امیرحسین ثابتی در شبکههای اجتماعی و فضای رسانهای بازتاب فراوانی داشت. بخشی از کاربران در فضای مجازی معتقد بودند که این نوعی ویژهخواری و سوءاستفاده از بیتالمال است و عدهای دیگر در مخالفت، اظهار داشتند که ثابتی به خاطر حضور در سفرِ فعالان رسانه به قطر در سال ۱۴۰۱ که ۶۳ میلیارد تومان هزینه داشت، صلاحیت اظهارنظر درباره این موضوع را ندارد.
سند اول
واکنش وزارت راه
اسناد منتشر شده از سوی ثابتی، دو نامه رسمی مربوط به سازمان هواپیمایی کشوری و یک فاکتور رسمی مربوط به هزینههای این سفر است. زمانی که نامه اول منتشر شد، وزارت راه اعلام کرد که این سفر با هزینه شخصی انجام شده و اسناد آن موجود است. در صورتی که لازم باشد اسناد آن منتشر و در اختیار افکار عمومی قرار میگیرد.
ثابتی پس از واکنش وزارت راه، این اظهارات را منفعلانه خواند و صبح امروز نیز فاکتور این سفر را منتشر کرد.
سند دوم
حمایتها از نماینده تهران
محمدمنان رئیسی، نماینده قم در حمایت از ثابتی در کانال ایتای خود نوشت: «بعد از افشاگری ثابتی نماینده تهران درباره سفر لاکچری وزیر راه و خانواده اش به کیش و پاسخ منفعلانه این وزارتخانه، محمد منان رییسی نماینده مردم قم در مجلس در واکنش به این اتفاق یادداشتی را در کانال ایتای خود منتشر کرد که متن کامل آن به شرح زیر است:
مسئول اطلاعرسانی وزارت راه و شهرسازی، ساعتی بعد از نطق آقای ثابتی مدعی شده که سفر خانواده وزیر محترم راه به کیش با هزینه شخصی انجام شده است. پیشنهاد میشود برای اثبات صادقانه بودن این تکذیبیه، نسبت به موارد زیر اقدام نمایند:
۱. تراکنشهای بانکی مربوط به پرداخت هزینههای سفر (اعم از اسکان و…) را منتشر نمایند تا مشخص شود که هزینهها در چه تاریخی پرداخت شده و آیا از حساب شخصی پرداخت شده یا از حساب دولتی؟!
۲. هزینههای سفر را با جزییات شفافسازی نمایند تا مشخص شود که این سفر لاکچری دقیقا چقدر هزینه داشته و آیا عدد نزدیک به یک میلیارد تومان درست است یا خیر؛ گرچه پاسخ این موضوع باتوجه به اطلاعات و مستندات موجود، برای حقیر مشخص است!
۳. طبق اسناد حاصله، وزیر محترم بعد از سفر لاکچری به کیش، عازم نمک آبرود شدهاند و لذا انتظار میرود توضیح دهند که چطور در هفتههای قبل و بعد از عید نوروز که اوج کار وزارت راه است، وزیر محترم راه که بایستی با جدیت، فرماندهی عملیات سفرهای میلیونها ایرانی (اعم از سفرهای زمینی و ریلی و هوایی و…) را مدیریت کنند خودشان در سفرهای تفریحی به سر میبردهاند!
۴. پیشنهاد میشود نهادهای امنیتی پاسخ سه مورد فوق را به صورت شفاف در اختیار ریاست محترم جمهور قرار دهند تا اگر مشخص شد که تکذیبیه وزارت راه درخصوص سفر خانم صادق، صادقانه نبوده است، آقای دکتر پزشکیان با استناد به آموزههای نهجالبلاغه، انشاءالله تصمیمی که در خصوص آقای دبیری گرفتند را تکرار بفرمایند.» رئیسی نماینده ثبتکننده و پیگیر استیضاح فرزانه صادق پس از انفجار در بندر شهید رجایی است.
مهدی کوچکزاده، دیگر نماینده تهران نیز در کانال ایتای خود نوشت: «برادر عزیزم دکتر امیرحسین ثابتی در جلسه امروز مجلس از رفتار رفاه طلبانه و اشرافی یکی دیگر از وزرا پرده برداشته. می دانم مجددا مورد هجوم مشتی از خودراضی قدرت طلب قرار خواهد گرفت و به او تهمتها خواهند زد و ایرادها خواهند گرفت و برای فریب عوام، سوالات سخیفی از این قبیل مطرح خواهند کرد که: مگر اسلام با استراحت و تفریح مخالف است و مگر اسلام به سیروا فی الارض توصیه نکرده و . . . .
من در این نوشته کاری با بیگانگان از مشی و مرام امام رضوان الله علیه و انقلاب ندارم، اما به دلباختگان خمینی رضوان الله علیه این جمله ایشان را برای تکمیل فرمایشات نماینده انقلابی دکتر امیرحسین ثابتی تقدیم می دارم که فرمود: «ملت عزیز ما که مبارزان حقیقی و راستین ارزشهای اسلامی هستند، به خوبی دریافتهاند که مبارزه با رفاه طلبی سازگار نیست؛ و آنها که تصور میکنند مبارزه در راه استقلال و آزادی مستضعفین و محرومان جهان با سرمایه داری و رفاه طلبی منافات ندارد با الفبای مبارزه بیگانهاند. و آنهایی هم که تصور میکنند سرمایه داران و مرفهان بیدرد با نصیحت و پند و اندرز متنبه میشوند و به مبارزان راه آزادی پیوسته و یا به آنان کمک میکنند آب در هاون میکوبند. بحث مبارزه و رفاه و سرمایه، بحث قیام و راحت طلبی، بحث دنیاخواهی و آخرت جویی دو مقولهای است که هرگز با هم جمع نمیشوند. و تنها آنهایی تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند. فقرا و متدینین بیبضاعت گردانندگان و برپادارندگان واقعی انقلابها هستند.»
گروهی از کابران در فضای مجازی نیز از این افشاگری استقبال کردند.
مخالفان چه میگویند؟
طیف مخالفان این اقدام یا به تعبیری حامیان فرزانه صادق مالواجرد، از جهتهای گوناگونی به این موضوع پرداختند. یکی از محورهای اصلی پاسخهای آنان به ثابتی این بود که سفر ۱ میلیارد تومانی وزیر به کیش درست یا نادرست، بسیار کوچکتر از پروژه ۶۳ میلیارد تومانی سفر گروهی از فعالان رسانه و توئیتر به قطر در جریان جام جهانی (۱۴۰۲) محسوب میشود. آنها معتقد بودند که ثابتی صلاحیت این صحبتها را ندارد و درست یا نادرست بودن کار وزیر راه را باید در جای خود بررسی کرد. عده کمتری نیز معتقد بودند پای رقابتهای درون وزارت راه و شهرسازی در میان است.
سیدمحمد صحفی، معاون وزیر ارشاد در دولت دوم خاتمی نوشت: «سلمانیها وقتی بیکار میشوند سر همدیگر را اصلاح میکنند، امیرحسین ثابتی اما وقتی بیکار میشود بجای آنکه سراغ باندهای بزرگفساد، قاچاق سوخت، چای دبش و بحران آب و برق کشور برود، دوربین میگذارد در محل اقامت وزیر در کیش و یادش میرود که خودش در جامجهانی قطر با بیتالمال چه کرد.»
یک کاربر دیگر نیز نوشت: «آقای ثابتی ما ژست مبارزه با رانت شما وقتی برامون قابل قبوله که روشن کنید هزینه قطر رفتن شما و رفقا از کجا تامین شد؟!»