جوک‌

چرا شخصیت‌های کارتونی لباس‌های تکراری می‌پوشند؟

در یکی از قسمت‌های کلاسیک کارتون «سیمپسون‌ها» (The Simpsons)، بارت سیمپسونِ جوان و عاشق‌پیشه این سوال را از خودش می‌پرسد که چرا هیچ دختری به او توجه و علاقه نشان نمی‌دهد. او نمی‌داند به خاطر دندان‌های جلو آمده‌اش کسی دوستش ندارد، یا به این خاطر که همیشه لباس‌های تکراری می‌پوشد. در واقع موضوع تکراری بودن لباس‌های شخصیت‌های کارتونی تنها محدود به این مجموعه نیست و انتخاب پوشش و ظاهر ثابت در هر سریالی متناسب با شخصیت‌ها در نظر گرفته می‌شود.

درست مانند لباس لیسا سیمپسون که به شکل یک توپ بدمینتون است یا ترکیب پیراهن سفید و شلوار سبز پیتر گریفین در سریال «مرد خانواده» (Family Man) و حتی شخصیت‌های ایرانی مثل کلاه قرمزی، تمامشان همیشه لباس‌های تکراری می‌پوشند. اما چرا این‌طور است؟ پاسخ بسیار منطقی‌تر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنید و ترفندی است که از شخصیت‌های بنیادین و محبوب انیمیشن‌های اولیه نشات می‌گیرد.

در کارتون‌های اولیه شخصیت‌هایی مانند فلیکس گربه و میکی ماوس همیشه دستکش‌های سفیدی به دست داشتند تا الگوی ساده‌ای برای خالقانشان فراهم کنند و استفاده طولانی از لباس واحد هم یک کد دیگر بود. شخصیت‌ها همیشه لباس‌های تکراری می‌پوشند چون این کارِ انیمیشن‌سازی صحنه‌ها را بسیار آسان‌تر می‌کند، در حالی که تغییرات در لباس زمان بیشتری طلب می‌کند.

با این حال و با گذشت زمان لباس‌های تکراری به دلایل مختلفی ارزشمند شدند، مثل زمانی که شخصیت‌های کارتونی محبوب پا را فراتر از صفحه نمایش گذاشتند، ارزش بازاریابی پیدا کردند و وارد قفسه‌های عروسک‌فروشی‌ها و کالاهای تبلیغاتی شدند.

لباس‌های برخی از محبوب‌ترین شخصیت‌های کارتونی و انیمه‌های مدرن بسیار متنوع هستند.

لباس‌های شخصیت‌های کارتونی

به نظر منطقی می‌رسد که شخصیت‌های انیمیشنی در دنیای جاسوسی و ماجراجویی بیش از یک مدل لباس بپوشند. مثلا سریال موفق دیزنی یعنی «کیم پاسیبل» (Kim Possible) را در نظر بگیرید. کیم یک جاسوس است که به دور دنیا سفر می‌کند و احتمالا به لباس‌هایی بیشتر از یک بلوز مشکی کوتاه و شلوار کتان سبز در حین ماموریت و برای مناسبت‌ها نیاز دارد، درست مثل جیمز باند.

همین موضوع را می‌توان درباره کارتون «جاسوس‌های تمام عیار!» (Totally Spies) محصول سال ۲۰۱۳ گفت که سه قهرمان اصلی آن همیشه مجموعه‌ای از لباس‌های متنوع و رنگارنگ و البته خاص خودشان را به تن دارند؛ سبز برای سم، قرمز برای کلاور و زرد برای الکس.

به زمان حال که برگردیم می‌بینیم در برخی از محبوب‌ترین انیمه‌های سال‌های اخیر سعی شده است که قهرمانانشان از لحاظ ظاهری بسیار شایسته به نظر برسند. مثلا «مدرسه قهرمانانه من» (My Hero Academia) که در آن شخصیت اصلی یعنی ایزوکو میدوریا از زمان آغاز پخش انیمه در سال ۲۰۱۶ لباس‌های متنوع زیادی پوشیده است. کارتون‌های دیگر مثل «بلیچ» (Bleach) هم جسارت به خرج دادند تا مهارت‌های انیماتورها را به چالش بکشند و به شخصیت‌هایشان بیش از یک لباس بپوشانند.

با این حال معمولا اینطور است که کارتون‌ها از لباس به‌عنوان امضا و مشخصه‌ی فهرمانانشان استفاده می‌کنند. تصمیمی که کار را هم برای خالقان و هم برای مخاطبان بسیار آسان‌تر می‌کند. همچنین مزیت دیگری وجود دارد که با داشتن یک لباس ثابت برای شخصیت‌های کارتونی، در زمان تولید صرفه‌جویی می‌شود که در فروش انبوه بسیار تاثیرگذار است.

لباس‌های تکراری کمک قابل توجهی به فروش کالاهای تبلیغاتی می‌کنند

لباس‌های شخصیت‌های کارتونی

وقتی شخصیت‌های کارتونی به اندازه کافی محبوب می‌شوند که بتوان از آن‌ها کالا تولید کرد، بهتر است که ظاهر ثابتی داشته باشند و از همین روی داشتن یک لباس تکراری کافی است. تمام شخصیت‌های «سیمپسون‌ها» لباس‌های مختلف برجسته‌ای دارند که معمولا فقط گاهی اوقات برای رویدادهای خاص تغییر می‌کنند. این موضوع باعث می‌شود که اسباب‌بازی‌ها، لباس‌ها و هر نوع وسیله دیگری که می‌تواند بر روی آن تصویر مثلا هومر سیمپسون حک شود، به راحتی به فروش برسد.

او تنها کسی نیست که تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته است. شخصیت‌های کتاب‌های کمیک و لباس‌های فوق‌العاده‌شان ساختن دنیایی که در آن حضور دارند را آسان‌تر کرده‌اند، تا جایی که هالک را به ندرت در چیزی به جز شلوار بنفش نمادینش می‌بینیم و لباس ولورین همیشه زرد و سیاه است و لباس نمادین قرمز و آبی سوپرمن همیشه به راحتی قابل شناسایی است، حتی اگر جیمز گان تغییراتی در نسخه لایو اکشنش ایجاد کرده باشد.

با اینکه این فرآیند خلاقانه نوعی میانبر (شما بخوانید تنبلی و کم‌کاری) محسوب می‌شود، اما نمی‌توان انکار کرد که لباس‌های تکراری شخصیت‌های کارتونی به ماندگاری و محبوبیت آن‌ها کمک کرده است. بارت ممکن است از پوشیدن مداوم بلوز نارنجی و شلوار آبی‌اش ناراحت باشد، اما در مقایسه با بقیه ما، او در موقعیت راحت‌تری قرار دارد. ۳۷ سال است که لباس او هرگز از مد نیفتاده و به احتمال زیاد هرگز هم چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!