جوک‌

چطور در خانه کرم کارامل درست کنیم؟

طرز تهیه کرم کارامل خانگی بسیار ساده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. در واقع تنها ده دقیقه برای درست کردن آن زمان نیاز دارید. کارامل شیرین و غنی محسوب می‌شود و می‌تواند هر چیزی را بهتر کند. ریختن کرم کارامل روی بستنی بهترین راه برای خوشمزه کردن این خوراکی لذت‌بخش است.

به گزارش همشهری آنلاین، بنابراین هیچکس نمی‌تواند منکر طعم بی‌نظیر کارامل شود. در ابتدا ممکن است تصور کنید که طرز تهیه این خوردنی بی‌نظیر کمی سخت و دور از دسترس است. اما زمانی که نکات مورد نیاز آن را بدانید، بیشتر از آن چیزی که فکر می‌کنید آسان می‌شود. ادامه این مقاله را بخوانید تا بتوانید با طرز تهیه کرم کارامل خانگی و همینطور نحوه نگهداری آن آشنا شوید.

کرم کارامل و تاریخچه آن

پیش از یادگیری طرز تهیه کرم کارامل خانگی، بهتر است به سراغ معرفی این خوراکی برویم. کارامل یک محصول شیرینی‌پزی محسوب می‌شود که از حرارت دادن برخی مواد اولیه مثل قند و خامه به دست می‌آید. از کارامل به عنوان طعم‌دهنده در پودینگ‌ها و دسرها، پرکننده شکلات‌ها یا آبنبات‌ها یا حتی رویه بستنی و کاسترد استفاده می‌شود.

منشا و تاریخچه کرم کارامل نامشخص و هنوز مورد بحث است. فرانسوی‌ها، انگلیسی‌ها و اسپانیایی‌ها همگی ادعا می‌کنند که مخترعان اصلی این خوراکی هستند. اگرچه نام کارامل فرانسوی است، اما برخی می‌گویند که فرانسوی‌ها آن را از کاستارد انگلیسی گرفته‌اند.

با این حال، تصور می‌شود ابتدایی‌ترین شکل کارامل را اعراب برای اولین بار در حدود سال ۱۰۰۰ بعد از میلاد با مخلوط کردن شکر و آب برای تشکیل مایعی ساخته‌اند که در ابتدا در صنعت زیبایی از آن استفاده می‌شد ولی بعدها تبدیل به یک شیرینی شد.

مواد لازم برای تهیه کرم کارامل خانگی

حال به سراغ طرز تهیه کرم کارامل خانگی می‌رویم و همانطور که گفته شد، طبق این رسپی شما فقط به ده دقیقه زمان نیاز دارید تا یک فنجان کامل از کرم کارامل خانگی خودتان را داشته باشید. مواد اولیه و مورد نیاز برای تهیه کرم کارامل عبارتند از:

مواد لازم

مقدار

شکر

۲۱۰ گرم (۱ فنجان)

کره

۸۵ گرم (۶ قاشق غذاخوری)

خامه غلیظ

۱۲۰ میلی‌لیتر (۱/۲ فنجان)

دستورالعمل تهیه کرم کارامل

برای طرز تهیه کرم کارامل خانگی تنها کافی است مراحل گفته شده را به ترتیب و حوصله طی کنید:

مواد را جمع کنید

ابتدا و قبل از شروع، مطمئن شوید که همه‌چیز را آماده کرده‌اید. خامه و کره در کنار ماهیتابه قرار دارند و آماده برای ریختن است. چرا که اگر سریع کار نکنید، شکر می‌سوزد. همینطور اطمینان حاصل شود که هیچ کودکی زیر پا نیست و حتماً از دستکش فر استفاده کنید. زیرا شکر کاراملی شده بسیار داغتر از آب جوش خواهد بود.

چطور در خانه کرم کارامل درست کنیم؟

۲. شکر را گرم کنید

شکر را روی حرارت نسبتاً زیاد در یک قابلمه ته سنگین با ظرفیت دو یا سه لیتر گرم کنید. شکر در یکی دو دقیقه شروع به آب شدن می‌کند. وقتی شکر شروع به ذوب شدن کرد، با لیسک یا قاشق چوبی به شدت آن را هم بزنید. شکر به شکل توده در می‌آید و در لبه‌های تابه شروع به آب شدن می‌کند. وقتی شکر شروع به آب شدن کرد، حرارت را مقداری کم کنید تا شکر نسوزد. به هم زدن ادامه دهید تا تمام آن آب شود. شکر کمی جمع می‌شود، اما فقط به هم زدن ادامه دهید. وقتی همه شکر ذوب شد، هم زدن را نیز متوقف کنید.

چطور در خانه کرم کارامل درست کنیم؟

۳. کره را اضافه کنید

به محض اینکه تمام کریستال‌های شکر ذوب شد (شکر مایع باید به رنگ کهربایی متوسط ‌باشد)، بلافاصله کره را به تابه اضافه کنید. آنقدر هم بزنید تا کره نیز آب شود.

چطور در خانه کرم کارامل درست کنیم؟

۴. خامه را اضافه کنید

پس از ذوب شدن کره، تابه را از روی حرارت بردارید. تا سه بشمارید، سپس خامه را به آرامی به تابه اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا جا بیفتد. توجه داشته باشید که وقتی کره و خامه اضافه می‌شود، ترکیب آنها به میزان قابل‌توجهی کف می‌کند. به همین دلیل است که باید از تابه‌ای استفاده کنید که حداقل سه لیتر گنجایش داشته باشد.

چطور در خانه کرم کارامل درست کنیم؟

۵. مواد را هم بزنید تا یکدست شوند

آنقدر هم بزنید تا کرم کارامل یکدست شود. اجازه دهید چند دقیقه در تابه خنک بماند، سپس در ظرف شیشه‌ای بریزید و بگذارید تا با دمای اتاق خنک شود.

برای گرم کردن مجدد کارامل، آن را به مدت ۳۰ ثانیه در مایکروویو قرار دهید. اما توجه داشته باشید که فقط تا زمانی که گرم شود و قابل ریختن باشد حرارت بخورد. روش دیگر گرم کردن کرم کارامل این است که ظرف شیشه‌ای را به یک کاسه ضد حرارت که روی یک قابلمه با مقدار کمی آب در حال جوش است اضافه کنید و اجازه دهید تا گرم شود.

چطور در خانه کرم کارامل درست کنیم؟

نکات مهم برای تهیه کرم کارامل خانگی

برخی از ترفندهایی که ممکن است به شما در طرز تهیه کرم کارامل خانگی کمک کند، در ادامه آورده شده است:

یکی از نکات احتیاطی این است که در هنگام پختن شکر، مانند هر فرآیند آبنباتی دیگری، بیشتر مراقب باشید. وقتی شکر ذوب شود، دمای آن بسیار بالاتر از آب جوش است. پوشیدن دستکش فر و آستین بلند برای جلوگیری از سوختگی در صورت پاشیدن کارامل کمک می‌کند.
یک دانه شکر سرگردان که ذوب نشده می‌تواند کارامل شما را خراب کند و باعث کریستالی شدن آن شود. برای جلوگیری از این امر، از یک برس شیرینی‌پزی مرطوب برای تمیز کردن کناره‌های تابه در حین ذوب شدن شکر استفاده کنید و مطمئن شوید که تمام کریستال‌ها در آن گنجانده شده‌اند.
اگر بعد از افزودن کره، کارامل شما گلوله شد، قبل از اضافه کردن خامه، آن را روی حرارت هم بزنید تا دوباره یکدست شود.

چطور در خانه کرم کارامل درست کنیم؟

نحوه نگهداری از کرم کارامل

وقتی صحبت از نحوه نگهداری کارامل می‌شود، همه چیز در مورد رطوبت است. هوای بیش از حد می‌تواند کارامل شما را خشک کند، در حالی که جذب رطوبت بیش از حد می‌تواند باعث عرق کردن کارامل شود و آن را به طرز وحشتناکی کدر کند. مجاورت این شیرینی با سایر غذاها یا دماهای متفاوت می‌تواند بافت آن را نیز در طول مسیر تغییر دهد.

همانطور که گفته شد، کرم کارامل معمولاً با کارامل کردن شکر دانه ریز و افزودن خامه غلیظ تهیه می‌شود. با سرد شدن، کرم کارامل شروع به جمع شدن و غلیظ شدن می‌کند. بنابراین کارامل را باید در ظرفی مقاوم در برابر حرارت و دربسته مانند شیشه‌ای با درب مخصوص مایکروویو نگهداری کنید.

کرم کارامل را می‌توان برای چند روز در دمای اتاق کنار گذاشت، اما به دلیل لبنیات موجود در آن، بهتر است آن را در یخچال نگهداری کنید. علاوه‌بر این، گذاشتن آن در یخچال، کارامل شما را برای مدت طولانی‌تری تازه‌تر نگه می‌دارد.

سخن پایانی

کارامل بسیار مفید است و می‌تواند به یکی از لذت‌بخش‌ترین شیرینی‌های خانگی بانوان خوش سلیقه بدل شود. اگر به دنبال خوراکی محبوبی برای فرزند محبوبتان می‌گردید یا مهمانی بزرگی در پیش دارید و علاقه‌مندید از دسرها و پودینگ‌های خانگی در آن بهره ببرید، از رسپی این مقاله استفاده کنید.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!