«ژاله علو» با آثار ارزشمندش نقش بسزایی در ترویج ادب، هنر و اخلاق در جامعه ایفا کرد – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: معاون صدای رسانه ملی با انتشار پیامی درگذشت مرحوم ژاله علو از گویندگان پیشکسوت کشورمان را تسلیت گفت.
به گزارش سینماپرس، علی بخشی زاده معاون صدای سازمان صدا و سیما با انتشار پیامی درگذشت مرحوم ژاله علو از گویندگان پیشکسوت کشورمان را تسلیت گفت.
در متن پیام علی بخشی زاده آمده است:
«إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
سرکار خانم ژاله علو، بانوی فرهیخته و هنرمند رادیو دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
شادروان از پیشکسوتان رادیو بود که حق بزرگی در ماندگار شدن برنامههای رادیو داشت. او به جوانان در رادیو آموخت. این هنرمند در میان دوستداران رادیو زبانزد بود و به اخلاق و ادب در میان همکاران شهره بود.
ژاله علو، اسطورهای بیهمتا در عرصه گویندگی، بازیگری و قصهگویی بود که با صدای گرم و ماندگارش، فرهنگ و هنر ایران زمین را غنیتر کرد.
او نهتنها از پیشگامان رادیو بود، بلکه با آثار ارزشمندش نقش بسزایی در ترویج ادب، هنر و اخلاق در جامعه ایفا کرد.
یاد و خاطره این هنرمند فقید، همواره در ذهن و قلب مردم ایران زنده خواهد ماند. صدای او، قصههایش و میراثی که از خود به جای گذاشت، برای نسلهای آینده الهامبخش خواهد بود.
ضایعه فقدان اندوهبار هنرمند توانای رادیو را به همکارانمان در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران خصوصاً اهالی رادیو تسلیت میگویم و برای آن عزیز سفر کرده غفران و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر جزیل از درگاه ایزد منان خواستارم.»
همچنین محسن سوهانی مدیرکل هنرهای نمایشی رادیو و رادیونمایش در پیام تسلیتی برای ژاله علو از حضور رادیویی او نوشت.
در این پیام آمده است:
«جادوی صدای بازیگران در ارگ نمایش رادیو، به پرنیانی شگفت انگیز و رنگارنگ از تخیل و تفکر می ماند که طنینش در ابعاد این عصر خاموش، دل ها را نوازش کنان از قفس جان پرواز می دهد و به خیال و خاطره پیوند می زند. اکسیری شبیه به زمزمه راز الست.
بی شک زنده یاد ژاله علو از شاه بیت های این غزل بود. صدای مادرانه ای از جنس شکوه و متانت و نجابت که جانمایه مهر بانوان ایران زمین است.
گرچه امروز اندوه با خبر وداعش از جهان خاکی سراغمان آمد، اما هرگز دروغ مرگ او (و همانندانش) را باور نخواهیم کرد که به قول لسان الغیب: هرگز نمیرد آن که دلش زنده شد به عشق/ ثبت است بر جَریده عالم دوامِ ما
آری، نامیرایی خاصیت جهان فرهنگ و هنر است و پاداش اهالی آن. جاویدنام علو، زاده نوروز بود و از تبار طراوت. از درودش به دنیا در اولین روز بهار ۱۳۰۶ خورشیدی تا به بدرود در آغاز زمستان ۱۴۰۳، قرنی را به شکوفایی زیست و در رادیو، تلویزیون، سینما و تئاتر نقش های ماندگاری از خویش در خاطره جمعی مردم ایران زمین به یادگار گذاشت. از آغاز دهه ۲۰ همراه با چهره هایی چون علی خان نصر، عزیزالله حاتمی، پرویز خطیبی، صادق بهرامی، نصرت الله محتشم و … از پیشگامان نمایش رادیویی و بعدها «داستان شب» در استدیوهشت ارگ بود. نمایش های خیال انگیز و جانپروری که هر شب ساعت ۲۲ از رادیو سراسری به روی آنتن می رفت و اولین قسمتش با حضور ژاله علو، نامی برازنده خود واقعی اش داشت: «دختر خورشید».
یادت تا ابد گرامی و نیک باد مهربانوی ارگ نمایش رادیو.»