کار فرهنگی باید در دست مردم آن باشد. گفتگو با اهالی سینما، فرهنگ و هنر
به گزارش خبرگزاری فارسیرو، نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چندی پیش گفته بود که کار باید به خانواده اش سپرده شود و هنرمندان و اصناف باید تلاش کنند و از هنر خود حمایت کنند تا این امانت واقعا شکل گرفته البته شاید اصناف تجربه خاصی در این کار نداشته باشند و با توجه به مشکلات سال های اخیر حتی برخی اصناف ظرفیت و توانایی ایجاد سازوکار و سرعت اجرای این موضوع را ندارند.
به گزارش ایرنا، در این میان آنچه مشهود است ظرفیت مدیریتی است. هنرمندانی که مدیر می شوند اول از همه باید خودشان سر کار باشند و هنرمندان در راس اولویت ها باشند. هنرمندانی که بحث مدیریت فرهنگ و هنر را با فعالیت هنری متفاوت می دانند بر مسئولیت مدیران و لزوم برخورد عادلانه با هنرمندان تاکید دارند.
رسول نجفیان بازیگر و نوازنده گفت: به شدت موافق سپردن کار فرهنگی و هنری به اصناف هستم. میشه منو بذاری تو اتاق عمل؟ چه اهمیتی دارد؟ من نمی توانم جراحی یا مکانیک را تحمل کنم. همه چیز را باید به دست مردمش سپرد و من اعتقاد راسخ دارم که فرهنگ باید به دست مردمش، به ویژه آنهایی که واجد شرایط هستند، سپرده شود. آن وقت است که فرهنگ به جای خود باز می گردد.
محسن قصابیان بازیگر سینما تاکید کرد: اولین متولی، خود دولت است. دولت باید کار را به اتحادیه ها بسپارد، به خصوص تئاتر و سپس سایر هنرهای مختلط، اما کسانی هستند که واقعاً شایستگی دارند و می توانند در این مقوله پیشرفت کنند. در کل این به نفع جامعه است.
آنچه در ادامه میخوانید
Toggle
به نظر من سینماگران باید سینمای ایران را برگردانند.
رضا توکلی بازیگر سینما گفت: فرض کنید افراد دیگری به جای نانوایی های تهران این نانوایی ها را اداره کنند، چطور می توانستند آنها را اداره کنند؟ به نظر من سینماگران باید سینمای ایران را برگردانند. به طوری که آنها یک دید بین المللی از سینمای ما داشته باشند. البته نمای داخلی نیز جای خود را دارد. اما به نظر میرسد بینش بینالمللی میتواند کار کند و فرهنگ ما و روابط اجتماعی و فرهنگی ما را منتقل کند و آنچه را که در دنیا مشروع نیست، سینما میتواند انجام دهد، اما به شرطی که یک مدیر عکاس حرفهای صادق و منصف وجود داشته باشد. وقتی می گویم عدالت، منظورم تحت تاثیر قرار نگرفتن روابط است. عدالت باید اجرا شود. یعنی مدیری که می نشیند و مسئولی که در سینما جایگاهی دارد برای هیچکس استثنا قائل نشود.
و افزود: یاتی باید طبق قوانین سینما عمل کند و همه به حق خود می رسند. نباید اینطور باشد که برخی در سینما کار می کنند، برخی دیگر فقط تماشا می کنند و برخی دیگر در خانه می مانند. ما بازیگران بزرگ و قدرتمندی داریم اما چرا در طول سال بیکار هستند؟ علت این مشکل بی عدالتی در سینماست.
توکلی گفت: باید به عدالت و اشتراک فیلمسازان و مخاطبان کشور و بینش بین المللی سینما برسیم.
بحث هنر جدا از مدیریت است.
حسین سحرخیز بازیگر سینما نیز گفت: زمانی معتقد بودم که باید جایگاه ها را به یکدیگر داد اما بعد از یک سری مطالعات و تجربیات به این نتیجه رسیدم که بحث مدیریت حتی اگر بازیگر و کارگردان باشید. یا نویسنده، و من می توانم پشت میز بنشینم و قدرت، تفاوتی بین مدیریت کلان و سیاست زدگی وجود دارد که باید درک شود.
وی افزود: بحث مدیریت متفاوت است و فردی که پشت میز مدیریت می نشیند باید با فضای فرهنگی و هنری جامعه آشنایی کامل داشته باشد و از شناخت کافی برخوردار باشد. شکی در آن نیست. اما گفتن اینکه انجمن نویسندگان از نویسنده به عنوان مدیر کلان سیاست گذاری استفاده کرده است، لزوماً به این معنی نیست که مشکلی وجود ندارد. چون بحث مدیریت یک بحث است و هنر بحث دیگری. ما باید به تجربیات کشورهای دیگر توجه کنیم، مثلاً در آلمان تئاترها را منتقدان بزرگ کارگردانی می کنند.
رضا فیاضی بازیگر سینما نیز گفت: درست است که همه چیز باید با دست باشد. هر چیزی اصول خودش را دارد. اما البته واقعیت این است که وقتی هنرمندان ما به آنجا می روند (مدیریت)، یک چیزی از شرایط را می گیرند و … شاید واقعاً نمی توانند کاری را که باید انجام دهند. این مشکل اساسی است. متاسفانه مشکل قدرت است. او در جایی است که مدیر است و یادش می آید بازیگری است که باید در خدمت دوستان بازیگرش باشد. اما به نظر من این مهم است که یک مسئول هر چه تنش باشد، در چه زمینه ای باشد، احساس مسئولیت کند و احساس کند که باید در این سمت خدمت کند.
و افزود: من رضا فیاضی می توانم بگویم مدیر فلان جا می شوم. من نمی دانم چگونه آن را مدیریت کنم و اشتباه می کنم. اما اگر آگاه باشم و بتوانم این کار را انجام دهم، چه بهتر که این کار را انجام دهم. این داستان اصلی است.
بگذار بچه های فرهنگی و فیلمسازان کارشان را بکنند.
هادی انباردار تهیه کننده درباره لزوم سپردن کار فرهنگی به اصناف، لزوم نظارت و فعالیت اصناف گفت: به نظر من اصولاً باید از خیلی ها برای ساخت فیلم حمایت نکنند و بگذارند بچه ها گروه های فرهنگی و فیلمساز را بگذارند. کار خود را انجام دهند کار کردن به گونه ای که از آنها برای اکران و فروش فیلم حمایت می کنند. این بدان معنی است که توزیع منصفانه می شود.
این تهیه کننده سینما و تلویزیون گفت: اگر بخواهند فقط به عده ای که فقط در بخش دولتی کار می کنند کمک کنند، بودجه به آدرس هایی می رود که…
هیچ کس نیازی به ارائه آن ندارد و مردم باید در مورد آن فکر کنند
مسعود اطیابی کارگردان نیز اظهار داشت: نیازی به اعتماد نیست. خود اتحادیه فرهنگی باید کار خودش را بکند. نیازی نیست چیزی را به کسی بسپارید. خود اهالی فیلم باید فکرش را بکنند و هرکس به فکر کار خودش باشد نه وابسته به دولت.
رامین پرچمی بازیگر سینما و تلویزیون گفت: طبیعتا خیلی خوب است که هر صنفی کار را تحویل بگیرد و دولت کنار بکشد. اگر سینما را خصوصی کنند وضعیت خیلی بهتر می شود و الان هم این اتفاق می افتد، اما سینما تا حدودی به دولت وابسته است، اما در کل کار را هرکسی از هر بخشی انجام می دهد و بهتر مدیریت می شود.
ناصر آقایی بازیگر نیز اظهار داشت: طبیعتا فرهنگ ریشه رشد، پیشرفت و تعالی هنر است. بنابراین فرهنگ سازی را رسالت اصلی همه دست اندرکاران فرهنگ و هنر می دانند.
هر چیزی که کار خود را انجام دهد مطمئناً بهتر از آن خواهد شد.
مرتضی عقیلی پیشکسوت سینما و تلویزیون نیز گفت: بدون شک هر کاری که با دستان حرفه ای انجام شود بهتر خواهد بود. پدرم به من توصیه می کرد که هر کاری را که می خواهی شروع کنی، اول یاد بگیر و بعد وارد آن شو. همه چیز باید به دستیار شما سپرده شود.
محمد شیری بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون نیز با اشاره به ضرورت فرهنگ سازی اظهار کرد: امروزه آنقدر بداخلاقی در جامعه می بینیم که انسان نگران نسل آینده است. از همکاران خوبم، عزیزانی که در حرفه هنری به خصوص بازیگری هستند، می خواهم خیلی مراقب باشند که آبروی هنر از بین نرود و جوانانی که می خواهند وارد این حرفه شوند، مراقب باشند که چهره شوند. شیاطین مرئی و نامرئی در مغزشان وجود دارند و در وجودشان نفوذ نمی کنند. با زبان بی صدا می گویم خدای نکرده شیطنت نکنند. هنر بسیار شریف است. به هنر احترام بگذار
همه طیف ها باید استفاده شوند، نه فقط یک طیف خاص و یک عدد خاص.
فرهاد بشارتی بازیگر سینما نیز گفت: هنرمندان، اصناف و مسئولان باید با یکدیگر تعامل داشته باشند. سطح کار باید در فرهنگ سازی آن حفظ شود. مثل دهه های 70، 80 و 90 که الان تا حدودی با هم فاصله دارند. فرهنگ آنها از بین رفته است. باید به گونه ای انجام شود که همه آنها با هم تعامل داشته باشند و از همه طیف ها استفاده شود نه یک طیف خاص و یک گروه خاص. معتقدم اگر این تعامل وجود داشته باشد زمینه فرهنگ سازی تسهیل می شود و همه از کار و تولید فرهنگی راضی و بهره مند می شوند.
بهناز پورفلاح بازیگر سینما گفت: ورود و دخالت افرادی که تخصص فرهنگ و هنر ندارند و فقط به خاطر سرمایه وارد این عرصه می شوند ضربه ای به فرهنگ سازی است. زیرا چشم انداز کسب و کار نمی تواند به رسالت افرادی که هنر را خوانده و لمس کرده اند برسد.
ناصر شفق تهیه کننده، کارگردان سینما و کارگردان ورزشی نیز گفت: نه تنها در عرصه سینما، بلکه در هر زمینه ای سپردن کار به خط یا مجموعه خود بهترین کار است. مسئولان دولتی لزوماً از قدرت و دانش کافی برای مدیریت و مدیریت جامعه هنری برخوردار نیستند.
وی گفت: دولت باید تصدی گری را رها کند و به مردم و کارگران بسپارد. سینما نیز مانند هر حوزه فعالیت دیگری باید به دست فعالان این بخش سپرده شود.
آرش نوذری بازیگر نیز گفت: سپردن کار هنری به اصناف دغدغه همه ماست. اما اتفاقی نمی افتد و چرا اتفاق نمی افتد این باید بررسی شود.
خودمون بیکاریم
و افزود: ما بی فایده نیستیم، کسانی که تصمیم می گیرند افراد دیگری هستند. شما که پول در جیب دارید، تصمیم بگیرید که به کدام فروشگاه بروید و چه کسی را بخرید.
نوذری بیان کرد: طبیعتاً هر تولیدکننده ای به دنبال کار با کیفیت بهتر و تولید ارزان تر است و این زمانی اتفاق می افتد که صنف عده ای را مجبور می کند از یک مکان، مکان و صنفی نماینده انتخاب کنند و این اتفاق نمی افتد، زیرا کار ما قانونی نیست.
محمدرضا عیوضی خواننده نیز گفت: به نظر من مدیرانی که فرهنگ را به خوبی درک می کنند باید در این زمینه فعالیت کنند و فرهنگیان خودشان کارشان را انجام دهند. از آنجایی که اتحادیه نسبت به فعالان حوزه خود دانش بهتری دارد، باید مدیرانی در آن حضور داشته باشند که بتوانند کار را به سرانجام برسانند.
وی افزود: عموما سینماگرانی که در زمینه فیلمسازی یا بازیگری و تولید و همچنین در حوزه موسیقی فعالیت دارند می توانند تنش هایی ایجاد کنند. کسی که می خواهد فیلم خودش را بسازد نسبت به فیلم های دیگر هوای خودش را دارد. باید مدیری باشد که آگاه باشد و در این کار دخالتی نداشته باشد.
ماهوش وقاری بازیگر نیز گفت: کار را همیشه باید به کاردان سپرد. متأسفانه اکنون به نظر می رسد که این اتفاق نخواهد افتاد. به همین دلیل است که در همه آثار بی نظمی وجود دارد و فقط در کارهای فرهنگی نیست. من فکر می کنم در هر زمینه و فعالیتی بهتر است کار را به افرادی بسپاریم که اطلاعات کمی در مورد آن حرفه و کار دارند و یا به آن آگاهی کامل دارند. بنابراین من فکر می کنم این ضروری است. این اتفاق باید بیفتد، اما متاسفانه اینطور نشد.
همه باید سر جای خود باشند.
پویا امینی بازیگر نیز اظهار داشت: در این چند سال تا حدودی بلاتکلیف و سردرگم بودم اما طبیعتا هر چقدر از این عزیزان برای فعالیت های فرهنگی استفاده شود طبیعتا اتفاقات خیلی بهتری خواهد افتاد. شاید بزرگان ما بیش از بسیاری از دوستان و عزیزان به همکاران، پیشکسوتان و دوستان فعال در این عرصه توجه دارند.
و افزود: فکر می کنم اگر رفاقت باشد اتفاقات زیباتری رخ می دهد. اگرچه انرژی جوانی و شور و شوق جوانی را می طلبد که می تواند دوستان را همراه با نیت های خیر موجود جمع کند.
محمود مگی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون نیز گفت: ما نیازهای زیادی داریم که از آنها غافل می شویم و جا مانده ایم. فرهنگ ما الان دچار مشکل شده است. این اهمیت به فرهنگ داده نمی شود. به هر حال فرهنگ یک رسانه ملی و مهمتر از این است. من به عنوان عنصر کوچکی از طیف فرهنگی از این رها شدن متاسفم.
۲۴۴۵۷