جوک‌

کاهش آسیب های اجتماعی با انتشار کودها

علی الله سلیمی: مراسم قدردانی از سازمان های مردم نهاد و افتتاحیه کتاب-مجله «رازهای شگفت انگیز پوآروهای ایرانی» با سخنرانی سیدمحمد بطحایی معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور و سید امیر مرتضوی، همشهری. ، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه. سخنرانان این مراسم با تشریح برخی مسائل و مشکلات اجتماعی به بیان چالش های پیش رو و همچنین راهکارهای موجود پرداختند و نقش کود در کاهش انواع آسیب های اجتماعی را یادآور شدند و خواستار توسعه و تقویت انواع کود شدند. در جامعه

علت شناسی آسیب های اجتماعی.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در ابتدای این مراسم به تفکیک انواع آسیب های اجتماعی اظهار داشت: در حوزه آسیب های اجتماعی با سه مشکل مواجه هستیم که اگر این سه معضل را مدیریت و حل کنیم، بسیاری از آنها انشاءالله مشکلات حل خواهد شد، اولین نکته این است که ما باید علت هر گونه آسیبی را که بخواهیم مرتکب شویم، شناسایی کنیم قادر به تعریف یک راه حل. سید امیر مرتضوی افزود: مراکز آموزشی ما بدون تعریف راه حل به سمت مقاله گرایی حرکت می کنند. برای آن موضوع یا پروژه، اگر بخواهیم در زمینه پیشگیری از جرایم آسیب های اجتماعی موفق باشیم، اولین نکته این است که همه تحقیقات ما باید علمی و کاربردی باشد. این بخش دوم تقریباً در آستانه سلب مالکیت است. یکی از قابلیت هایی که علاوه بر مجموعه حاکمیتی می تواند به ما کمک زیادی کند، تشکل های مردمی هستند. اگر سازمان های مردم نهاد با شناخت صحیح از آسیب ها و جرایم اجتماعی در حال وقوع به کمک ما بیایند، شاید بسیاری از این معضلات و مشکلاتی که با آن مواجه هستیم نداشته باشیم.

زمینه مشارکت را تقویت کنیم

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ادامه داد: نکته دوم که هنوز هم بسیار مغفول مانده است، این است که در حوزه مشارکت بسیار ضعیف هستیم یعنی خیلی ها کار را انجام می دهند. افراد زیادی در حوزه جوانان فعالیت می کنند و یا در زمینه های مختلف در حوزه های درمانی، بهداشتی و فرهنگی، هماهنگی و هماهنگی بین این افراد وجود ندارد گروه ها . مرتضوی خاطرنشان کرد: بیش از 2500 عنوان مجرمانه وجود دارد. درست است که ما با جرایم اولویت دار و آسیب های اجتماعی اولویت دار برخورد می کنیم، اما کار ما چندان مشارکتی نیست. این را باید تقویت کنیم.» وی گفت: دستورالعملی به نام دستورالعمل تعامل و مشارکت نهادهای مردمی با قوه قضائیه داریم و این تعامل و مشارکت متعلق به احزاب است. ما نباید بگوییم تشکل ها به کمک ما بیایند، بلکه کاری به آنها نداشته باشیم. من نه تنها به سیستم قضایی بلکه به کل دولت اشاره می کنم. بنابراین، اگر می‌خواهیم موفق باشیم، باید رویکرد مشارکتی و چند نهادی را تقویت کنیم.»

اعتقاد به مددکاری اجتماعی

مرتضوی در پایان سخنان خود گفت: نکته سوم ایمان است. اگر مدیر یا مسئولی به کاری که در جامعه انجام می دهد اعتقاد نداشته باشد، هیچ اتفاقی نمی افتد. بر این باور است که همه چیز پیشرفت می کند. در اینجا، درک موقعیت بسیار مهم است. نمی توان مسائل مهم اجتماعی را نادیده گرفت. وظیفه هر شهروند احساس تعلق و وابستگی است. در مشکلات شریک باشید. در هر کاری باید احساس کنی که هستی، نقشی داری. زمانی کار می کند که نقشی داشته باشد. چون ما سمن ها بر اساس همین احساس وظیفه و مسئولیت داریم. آمده اند تا در مزرعه کار کنند. ما هم از آن استقبال می کنیم.»

جزیره ای بودن سازمان های مردمی

در ادامه مراسم، معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور ابتدا به تعدد و عملکرد جزیره ای تشکل های مردمی اشاره کرد و گفت: در کشور ما چندین دستگاه در حوزه اجتماعی فعالیت می کنند و مشکل اصلی و اساسی ماست. فعالیت جزیره ای آن است که بسیاری از منابع ما به هدر می رود، زیرا این ادارات به صورت مجزا عمل می کنند و یکپارچه نیستند و اکنون بسیاری از آنها در دست افرادی که در حوزه سیمان کار می کنند و سازمان های مردم نهاد نیستند. حاکمیت و مدیریت باید برای کاهش این مشکل تلاش کنند. سید محمد بطحایی افزود: در این زمینه چند نکته قابل ذکر است که اولین مسئله این است که در حوزه اجتماعی متاسفانه به دلایلی به سمتی رفته ایم که وقتی نام پدیده ها و رویدادهای اجتماعی به میان می آید. فقط قسمت منفی آن یعنی آسیب های اجتماعی به ذهن متبادر می شود و ما برای آن تعریفی داریم و متأسفانه به ظرفیت های مثبت فراوان آن توجه چندانی نمی شود.

کاهش دو آسیب اجتماعی

معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: نیاز مبرمی داریم که راهبرانی وارد میدان شوند و یا اگر در این حوزه پیشتازانی وجود دارد، آنها را تقویت کنیم تا در حوزه‌های مثبت آن گسترش پیدا کنیم که توانایی‌های بازیگران اجتماعی را افزایش می‌دهد. سلامت و افزایش سرمایه اجتماعی می تواند در جامعه رشد کند و از زمینه های فراوانی که در فرهنگ ایرانی و اسلامی داریم استفاده شود، به همین دلیل است که ما فقط به تلخی های جامعه و حوزه اجتماعی می پردازیم. بطحایی افزود: طی 10 سال اخیر دو آسیبی که خوشبختانه کاهش یافته است یکی درگیری های جمعی است که نشان می دهد فرهنگ امید در نهایت رو به افزایش است و البته سیاست های سختگیرانه ای که در قبال درگیری های جمعی اعمال می شود. قوه قضائیه و نیروی انتظامی برای کاهش این مشکل بی تاثیر نبوده است ثابت مانده اند یا متاسفانه افزایش یافته اند.

به آثار و عواقب صدمات توجه کنید.

سید محمد بطحایی در بخش پایانی سخنان خود گفت: وقتی از کاهش آسیب های اجتماعی صحبت می کنیم، منظورمان این است که این منحنی باید پایین بیاید، عدد باید پایین بیاید، اما یک مولفه ای که به آن توجه نکرده ایم پرداختن به آسیب های اجتماعی است. آثار و عواقب آسیب های اجتماعی وقتی فردی به درستی یا نادرست خودکشی می کند و خودکشی او ناموفق بوده و به فضل الهی نجات یافته است، این فرد فردی است که یک بار خودکشی کرده است و تحقیقات نشان می دهد که احتمال آن زیاد است. از خودکشی دوباره به این معناست که احتمال اینکه در حوزه اجتماعی به میدان بیایند، ما برای مواجهه با آثار و پیامدهای این آسیب های اجتماعی خیلی کم برنامه داریم و می افزاید: برای کاهش معضلات و آسیب های اجتماعی باید بگذریم پایه های گسترش کود تعداد و سرانه کود در کشور بسیار کم است. طبق آمار غیر رسمی بیش از 200 هزار سازمان داریم. البته فقط به سمن ها مربوط نمی شود و شامل انواع تشکل ها اعم از گروه های جهادی و انواع خیریه ها می شود. اما این عدد روی کاغذ و ثبت شده است. وقتی وارد میدان می شویم، بسیاری از این انجمن ها به دلیل سختی روند کار فعال نیستند و آمارها کمتر از 10 هزار تشکل فعال را گزارش می دهند.

در بخش پایانی این مراسم از چهار مسئول سازمان های مردم نهاد تقدیر شد و کتاب-مجله «رازهای شگفت انگیز پوآروهای ایرانی» منتشر شد.

۵۷۵۷

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!