جوک‌

«کتاب» برای همسرم «داوود رشیدی» مقدس بود – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: بازیگر سینما و تلویزیون گفت: کتاب برای همسرم مقدس بود و در هر زمانی که بیکار می‌شد، حتی ۵ دقیقه، وقت خود را با کتاب سپری می‌کرد.

به گزارش سینماپرس، احترام برومند درباره جایگاه کتاب و مطالعه آن در زندگی خود گفت: زندگی و تربیت من به‌گونه‌ای بوده که همیشه کتاب در آن جای داشته است. از همان بچگی مدام در دستان پدر خود کتاب دیده‌ام و بعد از آن هم به واسطه همین تربیت شهودی، خودم اهل کتاب‌خواندن شدم و با فردی هم ازدواج کردم که کتاب برای او مقدس بود و در هر زمانی که بیکار می‌شد، حتی ۵ دقیقه، وقت خود را با کتاب سپری می‌کرد و الان هم در خانه کوچک خود کتابخانه بزرگی داریم.

همسر مرحوم داوود رشیدی ادامه داد: در بین کتاب‌هایی که خوانده‌ام، برخی از آنها در ذهنم مانده‌اند که ازجمله آنها می‌توانم به «کلیدر» آقای محمود دولت‌آبادی اشاره کنم که تأثیر بسیاری روی من داشت و خاطرم است که بدون زمین گذاشتن به‌سرعت آن چندین جلد را خواندم و در دنیای آن غرق شدم. در بین کتاب‌هایی که در نوجوانی خوانده‌ام هم می‌توانم به «دزیره» اشاره کنم.

وی افزود: این کتاب هم از آن جهت روی من اثر داشت که به ضعف و شکست ناپلئون پرداخته بود و برای من جالب بود که چطور کسی در اوج قدرت به نقطه‌ای می‌رسد که شکست او را ضعیف می‌کند و فکر می‌کردم همه آدم‌های باقدرت نقطه‌ضعفی دارند. آن زمان که این کتاب را مطالعه می‌کردم حدود ۱۵ سال داشتم و الان که ۷۸ سال دارم به چشم دیده‌ام آدم‌های قدرتمندی را که سقوط کرده‌اند. یکی دیگر از کتاب‌هایی که بسیار روی من اثر گذاشت، «سهم من» به قلم خانم پری‌نوش صنیعی بود.

برومند در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان کرد: کتاب‌های پرفروشی بودند که به فیلم هم تبدیل شده‌اند و در حال حاضر هم مشغول آثار «بامداد خمار» و «سووشون» خانم نرگس آبیار هستیم که هر دو برگرفته از کتاب و داستان معروفی است.

وی افزود: فکر می‌کنم کتاب‌هایی که خاطرات سیاست‌مداران را در خود دارند یا به بزرگان تاریخ می‌پردازند باید به فیلم و سریال تبدیل شوند. یادم است آقای علی حاتمی طرحی به نام «ملکه‌های برفی» با موضوع ملکه فوزیه، ثریا و فرح داشتند که به وزارت ارشاد هم ارائه دادند که در نهایت خروجی به دنبال نداشت. چنین موضوعاتی سوژه‌های جذابی هستند که قابلیت تبدیل به فیلم و سریال هم دارند. حتی خاطرم است آقای حاتمی قصد داشتند فیلمی بر اساس کتاب «پیامبر» زین‌العابدین رهنما بسازند که این امر هم محقق نشد.

این هنرمند پیشکسوت درباره کتاب‌های صوتی نیز بیان کرد: در این چند سال برای تولید چندین کتاب صوتی همراهی و همکاری کرده‌ام و برای کتاب «لک‌لک‌ها بر بام» جایزه‌ای هم دریافت کردم. این مدل از کتاب‌ها هم اخیراً خیلی باب شده‌اند؛ ولی خیلی به دل من نمی‌نشینند. فکر می‌کنم کتاب‌های صوتی برای زمان رانندگی یا پیاده‌روی یا کسانی که پا به سن گذاشته‌اند و توانایی خواندن ندارند، خوب است، وگرنه یکی از لذت‌های کتاب‌خواندن، دردست‌گرفتن کتاب و ورق‌زدن آن است و تا زمانی که می‌توانید این لذت را از دست ندهید.

احترام برومند در پایان گفت: اگر کسی به‌خصوص جوان‌ترها می‌خواهند کتابی دردست بگیرند که با خواندن آن این شوق و شور در آنها شعله بگیرد، احساس می‌کنم رمان‌های نویسندگانی مانند یاسمین خلیلی‌فرد، نسیم مرعشی و سارا سالار بسیار خوب است. همچنین علاوه بر مواردی که پیش‌تر عرض کردم کتاب‌های فریده گلبو هم بسیار خواندنی هستند و قابلیت تبدیل به فیلم و سریال را دارند.

سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه https://book.icfi.ir/ امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا می‌کند.

منبع خبر

برچسب ها :

مطالب مشابه را ببینید!