جوک‌

کشک بادمجان را اینبار با این روش متفاوت درست کنید

فرارو- کشک و بادمجان یکی از غذا‌های بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی است که طرفدارن زیادی دارد و یکی از منو‌های اصلی رستوران‌های سنتی و پایه ثابت مهمانی‌ها محسوب می‌شود. طبخ کشک و بادمجان چندان سخت و زمان‌بر نیست؛ اما نکات مهمی برای پخت این غذای سنتی و خوشمزه وجود دارد که می‌تواند این غذا را بسیار خوشمزه و هیجان انگیز کند. معمولاً ایرانی‌ها کشک و بادمجان را با روش سنتی به صورت ترکیبی از بادمجان سرخ شده با کشک تهیه می‌کنند، اما ما می‌خواهیم در این مطلب روشی جدید برای طبخ کشک بادمجان را به شما آموزش بدهیم که روغن کمتری دارد و بسیار خوشمزه است، پس در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم

بادمجان: ۱ کیلو
کشک: ۲۰۰
پیاز بزرگ: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری سرپر
فلفل سیاه، نمک و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
گردو خرد شده: ۱۰۰ گرم
آب جوش: ۱ لیوان

طرز تهیه

کشک بادمجان را اینبار با این روش متفاوت درست کنید

برای درست کردن این کشک بادمجان خوشمزه ابتدا بادمجان‌ها را پوست بگیرید و خرد کنید و همراه با آب و کمی نمک داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کم کم بپزد و آب اضافه بادمجان کشیده شود. در مرحله بعد بادمجان پخته را خوب هم بزنید تا کاملا له شود. پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و همراه با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود، سپس سیر رنده شده و کمی زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و سی ثانیه دیگر تفت بدهید.

حالا نیمی از پیاز داغ را به بادمجان پخته اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. نعناع خشک را به بقیه پیاز داغ اضافه کنید و سی ثانیه نعناع را تفت بدهید، سپس کشک را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کشک با نعناع داغ و پیازداغ مخلوط شود. حالا بادمجان له شده را به ترکیب نعناع داغ و کشک اضافه کنید و در آخر گردوی خرد شده را بریزید. اجازه بدهید کشک بادمجان ۲۰ دقیقه بجوشد، سپس اجاق گاز را خاموش کنید و کشک و بادمجان را داخل ظرف سرو بکشید و روی آن را با کشک و پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید، نوش جان.

نکات مهم
ـ هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان‌های چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجان‌های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. همچنین موقع خرید بادمجان حتماً بادمجان‌های براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیده‌تر باشد، نشان از شیرین بودن آن است.

ـ کشک کالری بالایی دارد. اگر اضافه وزن دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. از طرف دیگر کشک‌ها درصدی نمک دارند؛ بنابراین در غذا‌هایی که از کشک استفاده می‌کنید، حتماً نمک را بعد از اضافه کردن کشک و چشیدن غذا اضافه کنید. به این نکته توجه داشته باشید که کشک خیلی زود فاسد می‌شود و مسمومیت ناشی از آن هم بسیار شدید است. حتماً از کشک‌های بسته‌بندی شده و پاستوریزه استفاده کنید. البته کشک‌های محلی بسیار خوشمزه‌تر هستند. اگر می‌خواهید از کشک محلی استفاده کنید، حتماً از جای مطمئن تهیه کنید. کشک با اینکه بسیار مغذی است؛ اما نفاخ و دیرهضم است. اگر جزء افرادی هستید که مشکلات گوارشی دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. استفاده از نعناع خشک به همراه کشک به هضم آن کمک می‌کند. نوع کشکی که برای تهیه کشک و بادمجان استفاده می‌کنید، بسیار مهم است. کشک نباید بیش از حد ترش باشد. سعی کنید از کشک‌های محلی که در فروشگاه‌های لبنیات سنتی به صورت فله‌ای عرضه می‌شود، استفاده کنید. 

ـ پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به غذا می‌دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیاز‌های جدیدی را که سرخ کرده‌اید، روی پیاز داغ‌های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی‌ها می‌شود. علاوه‌بر این باعث می‌شود که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!