یک روایت «دختر-پدری» زیبا بر بستر «اثری سفارشی» و با مشتی سکانسهای بیربط سیاسی! – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: فیلم سینمایی «زیبا صدایم کن» عنوان یک اثر «دختر-پدری» است. اثری که جای امثال آن در گیشه سینماهای کشور خالی است.
سیدعرفان فاطمی/ فیلم سینمایی «زیبا صدایم کن» عنوان یک اثر «دختر-پدری» است. اثری که جای امثال آن در گیشه سینماهای کشور خالی است و اگر چه تولید آن برای «گروه سنی نوجوان» یک نیاز تلقی میشود و از توجیه منطقی برخوردار است؛ اما متاسفانه به سبب عدم دقت صورت گرفته توسط نهادهای متولی تولید خود، به بیراهه رفته و منتج به گنجاندن مشتی حرفها و سکانسهای بیربط سیاسی و عقدهگشایی بر علیه «حاکمیت» در گوشه و کنار خود شده است و اگر چه این همه در سطح متلکهای سیاسی باقی میماند و حتی وجاهتی مضحک و مسخره به برخی از سکانسهای «زیبا صدایم کن» میبخشد ولی گویی کارگردان تلاش دارد دین خود را به «فرقه ز. ز.آ» ادا و همراهی خود را در این مسیر به هر نحو ممکن ابراز دارد. اثری که با وجود تمام لگدپرانیهای خود فیلمی است که شخصیت «پدر» در آن همانند سایر فیلمها لگدمال نشده است. پدری دارای احساسات قوی نسبت به دختر خود که حاضر است هر کاری برای سعادتمند شدن «دختر» خود انجام دهد. «پدری» که «امین حیایی» به خوبی توانسته ایفاگر نقش او شود و با وجود باگها و خلأهای فیلمنامه «پدری دلنشین» و مخاطب پذیر و امیدوار را به نمایش میگذارد و با وجود آنکه گارد بسته خود را در مواجهه با «سبک زندگی ایرانی-اسلامی» حفظ میکند و از نمایش المانهای اسلامی اعم از نماز و دعا و توسل فاصله میگیرد و با سخره گرفتن نیت واقف و خیرین مسلمان و روابط آزاد و توجیه دزدی موقت و … همراه میشود و در نهایت دختر نوجوان و فهیم خود را دانشآموز مدرسهای زرتشتی نشان داده و داروخانه شیر و خورشید را ترسیم میسازد و …؛ اما با اغماض از این تکهپرانیها میتوان در مجموع فیلم «زیبا صدایم کن» را اثری دانست که در لزوم تولید چنین آثاری تردیدی نیست.
فیلم سینمایی «زیبا صدایم کن» عنوان یکی از «آثار سفارشی» حاضر در این دوره از «جشنواره ملی فیلم فجر» است. اثری که به سفارش «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» و مشارکت «بنیاد سینمایی فارابی» و با اقتباس از کتابی با همین عنوان ساخته شده است. کتابی که حدود پنج سال قبل و در سال ۱۳۹۷ هجریشمسی توسط «فرهاد حسنزاده» نوشته شده و توسط «انتشارات کانون» منتشر شده است. کتابی که با ادعای صورت گرفته توسط سازندگان «زیبا صدایم کن»، فرایند اقتباس از آن دو سال به طول انجامیده و گروهی سه نفره و درون خانوادگی، متشکل از «میلاد صدرعاملی» و «محمدرضا صدرعاملی» و «آرش صادق بیگی» در این مدت زمان، این کتاب را به فیلمنامه مبدل ساختهاند!! اثری برخوردار از بودجهای غیرشفاف که بار دیگر ضرورت دقت و توجه بیشتر نهادهای فرهنگی برای سفارش آثار را یادآور میشود.
شایان ذکر است که فیلم سینمایی «زیبا صدایم کن» به کارگردانی «رسول صدرعاملی» و تهیهکنندگی «سیدمازیار هاشمی» چهارمین اثری بود که در روز سهشنبه ۱۶ بهمن، به عنوان پنجمین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته شد.
همچنین سایر عوامل فیلم سینمایی «زیبا صدایم کن» عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: سامان لطفیان، تدوین: بهرام دهقانی، موسیقی: کریستف رضاعی، مدیر پروژه: حسین هادیانفر، صداگذاری و ترکیب صدا: علیرضا علویان، طراح جلوههای بصری: فرید ناظر فصیحی، طراح چهره پردازی: عظیم فراین، طراح صحنه: امیرحسین قدسی، طراح لباس: هدی میرزایی، مدیر صدابرداری: طاهر پیشوایی، سرپرست گروه کارگردانی: درنا مدنی، مدیربرنامهریزی: ایمان توکلی، مدیر تدارکات: حیدر زرقومی، طراح جلوههای میدانی: آرش آقابیگ، دستیار اول کارگردان: مجید حقیقت، دستیار اول صحنه: رشید حسینی، هماهنگی تولید: کاظم نامنی، منشی صحنه: لادن رحمتی، دستیار اول فیلمبردار: هومن خلیلی، عکس: مجید طالبی، طراح نشان فیلم: ابراهیم حقیقی، طراح تیتراژ: حامد بارئی طبری، مدیرتبلیغات: آریان امیرخان، مدیر روابط عمومی: شیما غفاری، موشن گرافیک: پیمان امدادی