۳ تغییر ذهنی که کمک میکند در جمع زیبا حرف بزنید
راهنماتو – آیا میخواهید در جمع بهطور مؤثر و گیرا صحبت کنید اما احساس میکنید برای این کار مناسب نیستید؟ یکی از مهمترین عواملی که میتواند نحوه تأثیرگذاری صحبتهای شما را تغییر دهد، نوع تفکر شما درباره خودتان و مخاطبانتان است.
به گزارش راهنماتو، اگر نگرش شما نسبت به خود بهعنوان سخنران تغییر کند، میتوانید سخنرانیهایی با اعتماد به نفس بیشتر و تأثیرگذاری بالاتر داشته باشید. در اینجا سه تغییر ذهنی وجود دارد که به شما کمک خواهد کرد تا در جمع با اعتماد به نفس و مؤثرتر صحبت کنید.
1.اولین پیروزی به دست آورید
برای اینکه اعتماد به نفس واقعی داشته باشید، ابتدا باید به این باور برسید که میتوانید بهبود پیدا کنید. تحقیقات نشان میدهند که تصویر ذهنی شما از خود ارتباط مستقیمی با عملکردتان دارد. به گفته روانشناس معروف نات زینسر، «پیروزی نخست» اولین گام برای تسلط بر هر مهارتی است. این پیروزی در ذهن شماست و زمانی به دست میآید که خود را در حال موفقیت تصور کنید.
مثال عملی: قبل از اینکه در جمع صحبت کنید، چند دقیقه چشمانتان را ببندید، نفس عمیق بکشید و تصور کنید که در حال سخنرانی با اعتماد به نفس در برابر مخاطب هستید. حتی اگر در حال تمرین در مقابل آینه هستید، سعی کنید خود را در موقعیتی واقعی تصور کنید تا ذهن شما به شرایط واقعی عادت کند.
۲.خود را بهعنوان یک قصهگو ببینید، نه یک ارائهدهنده
یک سخنران بزرگ، یک قصهگو است. ما همه به نوعی داستانگو هستیم. پژوهشها نشان دادهاند که افراد اطلاعات را از طریق داستانها بهتر میفهمند و این داستانها تأثیر بیشتری از دادهها و آمارها دارند. این به این معنا نیست که باید از اطلاعات فنی خود بگذرید، بلکه باید به مخاطب اجازه دهید تا از طریق داستانها با شما ارتباط برقرار کند.
مثال عملی: هنگام صحبت کردن در جمع، از مثالها، حکایات و تجربیات شخصی استفاده کنید که به موضوع شما ربط دارند. بهجای اینکه فقط به اعداد و ارقام بپردازید، داستانهایی که به ایدههای شما جان میدهند را برای مخاطب بازگو کنید.
۳. تمرکز خود را از روی خودتان بردارید و روی مخاطب بگذارید
یکی از دلایل اصلی اضطراب هنگام صحبت در جمع، تمرکز بیش از حد روی خود است. وقتی که تمام توجهتان معطوف به عملکرد خود باشد، استرس و نگرانی افزایش مییابد. پژوهشها نشان دادهاند که تمرکز بر مخاطب بهجای خود، میتواند بهطور چشمگیری اعتماد به نفس سخنران را افزایش دهد.
مثال عملی: وقتی صحبت میکنید، به این فکر کنید که چگونه میتوانید به نیازها و خواستههای مخاطب پاسخ دهید. بهجای اینکه نگران نحوهی صحبت کردن خود باشید، تمرکز خود را بر روی حل مشکلات آنها بگذارید. وقتی مخاطب احساس کند که شما به نیازهایش توجه دارید، نه تنها اضطراب شما کاهش مییابد بلکه سخنرانیتان تأثیرگذارتر خواهد شد.
برای مثال، اگر دارید دربارهی یک کتاب یا فیلم صحبت میکنید، به جای اینکه نگران این باشید که آیا بهخوبی داستان را شرح میدهید یا نه، به چهرههای دوستانتان نگاه کنید. اگر آنها از شما سؤال میکنند یا با اشتیاق به حرفهای شما گوش میدهند، این نشاندهنده این است که شما بهطور مؤثر در حال ارتباط برقرار کردن هستید و این خودش باعث افزایش اعتماد به نفس شما میشود.